22.6.2011

Raejuusto-pinaattilasagne

Pinaattilasagne voi tarkoittaa normipastaa pinaattitäytteen kera tai pinaatin upottamista itse pastalevyihin. Tässä on kyse jälkimmäisestä vaihtoehdosta, eli lasagnevuokaan ladottiin kauniin vihreitä pinaattilasagnelevyjä. Välit täytettiin raejuustolla sekä tomaattikastikkeella, johon kuullotettiin runsain määrin sipulia. Mausteeksi provencen yrttisekoitusta sekä tuoretta salviaa ja toiseen reunaan tuoretta meiramia.


Makuelämys jäi aavistuksen valjuksi, raejuusto ei sitten loppupeleissä tainnutkaan olla niin loistava idea. Ei sinällään mitään vikaa, syötyä tuli ja vatsa täyttyi, mutta esimerkiksi feta olisi varmaankin tuonut sen je ne sais quoi'n, joka tästä tuntui puuttuvan.


Raejuusto-pinaattilasagne

9 (tai 12) pinaattilasagnelevyä (vuoan koosta riippuen)

2 sipulia
390 g (1 tlk) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
2 tl provencen yrttisekoitusta
5 dl maitoa

400 g raejuustoa
2-3 tomaattia
tuoreita yrttejä: meiramia, salviaa, basilikaa tms.

Pilko sipulit ja kuullota pannulla. Lisää mausteet, tomaatti ja puolet maidosta. Kuumenna ja hauduta pari minuuttia. Ota sitten pannu levyltä ja sekoita joukkoon loput maidosta.

Aloita ja lopeta lasagnen kokoaminen tomaattikastikkeella ja raejuustolla. Omaan vuokaani tuli 4 tomaatti-raejuustokerrosta ja 3 lasagnelevykerrosta. Ripottele kerrosten väliin tuoreita yrttejä ja asettele lasagnen pinnalle ohueksi viipaloidut tomaattisiivut. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti