6.6.2011

Omenaraastekakku

Miltä kuulostaisi pehmeän mehevä ja kevyen omenainen kakkupala.
Hyvältä? Miltä se näyttäisi? Tältä:


Uuniin siis tyrkättiin perusaineksista helposti ihan vain yhteen sekoittamalla syntyvä kakku, jonka jujuna on raastimen karkeimmalla toiminnolla hienonnettu omena. Mehukasta, ja säilyy hyvin jääkaapissa. Alkuperäisen reseptin löysin italiankielisestä blogista Fiordizucca (kesäkurpitsankukka): grated apple cake. Olen muuntanut reseptiä pyöristelemällä mittoja tasadeseihin, lisäämällä vaniljasokeria ja kasvattamalla omenien määrän kahdesta kolmeen. En tiedä minkä kokoisia alkuperäisessä ohjeessa on ollut tarkoitus käyttää, mutta omani olivat pienehköjä keskikokoisia (ja muuten sattumoisin italialaista alkuperää). Lajikkeeni on makea Golden delicious. Mielestäni leivonnaisiin sopii kuitenkin paremmin hapan omena, eli paremminkin olisi voinut valita...


Omenaraastekakku
Muunnelma, alkuperäisresepti Fiordizucca-blogista.
(koko kakussa noin 1500 kcal)

3 munaa
1 dl sokeria
40 g margariinisulaa
2.5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5 mm suolaa
3 keskikokoista omenaa raastettuna
(tomusokeria koristeluun)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon margariinisula sekä keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinaan vielä karkea omenaraaste. Kaada taikina öljyttyyn irtopohjavuokaan (omani halkaisija 20 cm). Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele sitten siivilöimällä pintaan tomusokeria.

4 kommenttia:

  1. Onpa niin hyvännäköinen että otin ohjeen muistiin :) Onko suolan yksikkö muuten väärin? Varmaan tl eikä mm :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että innostuit! Ja suolan mitta on tässä todellakin mm, eli maustemitta.. ei millimetri ;). Käytännössä se tarkoittaa siis ripauksen verran. Monet eivät kuitenkaan pidä resepteissä näistä ripauksista, hyppysellisistä tai muista arviomääristä, ja siksi pyrin laittamaan jonkun viitteellisen määrän. Kokeneet leipurit ja kokit osaavat toki arvioida käsituntumalla, mutta harrastusleipurille mitta-arviot ovat monesti tärkeä tuki.

    VastaaPoista
  3. tosi hyvännäköstä :) oma tuli juuri uunista. Miten ihmeessä oot saanu noin tasasen tosta? Vaik toisaalta makuhan se ratkasee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasaisen? Millainen sulla sitten tuli? Kohoiliko se vai syntyikö sisuksiin kuplaa? Veikkaisin, että se kuinka paljon munaseosta tässä vatkailee, vaikuttaa lopputulokseen. Mutta kuten sanoit, maku ratkaisee, ja omaperäisempi ulkonäkö voi olla vaan plussaa? :D Pitäisi itsekin testata tätä kakkua pitkästä aikaa uudestaan.

      Poista