29.6.2011

Marinoidut punasipulirenkaat fetasalaatissa

Onpa saatu nauttia aurinkoisen lämpimästä kesäsäästä tällä viikolla! Ja helteisen ilmanlaadun vallitessa maistuu tietysti raikas salaatti. Protskuosioksi valitsin (jääkaappi valitsi... siellä nimittäin oli valmiiksi paketti odottelemassa luoja ties jo kuinka kauan) fetajuuston, jonka kaveriksi tietysti pilkottiin normikurkut ja -tomaatit. Lisäksi punapintaista sipulia sekä näön että maun vuoksi! Ja päätinpä jopa marinoida sipulirenkaat timjaminmakuisessa balsamiviinietikkaliemessä. Nam! Joskus toiste voisi kokeilla sipulin marinointia vastaavantyyppisessä, mutta kiehautettavassa liemessä.


Marinoitu punasipuli

1 punasipuli
1 rkl öljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
tuoretta timjamia

Leikkaa punasipuli renkaiksi ja aseta ne muovipussiin. Mittaa pussiin myös öljy, balsamiviinietikka sekä sokeri, ja lisää sekaan myös timjaminlehdet. Sulje pussi mahdollisimman ilmatiiviisti ja laita jääkaappiin marinoitumaan joiksikin tunneiksi, mieluusti vaikkapa yön yli. Pussia sopii välillä käännellä mikäli nyt muistaa. Tarjoile esimerkiksi salaattiannoksen osana.


Fetasalaatti

fetajuustoa
marinoituja punasipuleita
tomaattia
kurkkua
(jäävuorisalaattia tai muuta vihreää, jonka itse kyllä unohdin)
mustapippuria
timjamia

Siivuta, kuutioi, pilko ja asettele salaattiainekset tarjoiluastiaan tai -astioihin. Mausta. Nauti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti