2.6.2011

Kesä-Q-R-pitsapasta

Kesäkuu, auringonpaistetta, hellettä... Se on kesä nyt! :)

Joskus ruokaa ja siihen tulevia ainesosia suunnittelee oikein huolella, tosin minulla kyllä tapaa tuolloinkin suunnitelmat muuttua matkalla moneen kertaan... Mutta sitten on myös päiviä, jolloin lähden nimenomaan sieltä ruokakaupasta niitä ideoita hakemaan, kausituotteita- ja hyviä tarjouksia etsimään. Tämänkin aterian lähtökohtana oli yksinkertaisesti ajatus siitä, että avattu täysjyväspagettipussi huvitti saada tyhjennettyä, joten sen kanssa tarvittiin sitten jotakin. Heviosastolta löytyikin kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja. Proteiinia taas tarttui mukaan matkaan ihan juustotiskissä leikatusta chevrestä. Ja siinähän se alkoi jo ollakin. Säilykevarastosta nappasin jatkeeksi vielä lasipurkin, jossa oli balsamiviinietikkaiseen mausteliemeen säilöttyjä hillosipuleita.

Miten ihmeessä tämä ruoka pitäisi oikeasti nimetä?
Miniluumutomaatteja ja kesäkurpitsaa on saman verran ja vaikka
vuohenjuusto oli olennaisessa osassa, en sitä pääraaka-aineeksi nostaisi.
Hillosipulipastakaan tuskin kovin monen henkisiä makunystyröitä inspiroi...

Nopsa ja herkullinen ruoka. Ja kesäinen, onhan se siinä mokkulan nimessäkin! Harmi, etten saanut sekä keltaista että vihreätä kesäkurpitsaa. Ne keltaiset ovat jostain syystä minusta huvittavan näköisiä, tulee mieleen suoristettu ja vahattu banaani. Ja siitä tulee mieleen, että kuka nyt sellaista banskulle tekisi. Mistä taasen tulee mieleen, että kuinka joku voi keksiä edes ajatella moista...


Kesäkurpitsapasta (2-3 annosta)

250 g miniluumutomaatteja
250 g (1 pieni) kesäkurpitsa
180/300 g (1 prk) hillosipuleita balsamiviinietikassa
hieman balsamiviinietikkaa (hillosipulipurkista)
pippuria
suolaa (mikäli hillosipuliliemen suola ei riitä)
appelsiinin kuoriraastetta
chevre vuohenjuustoa
basilikanlehtiä
öljyä paistamiseen

+ (täysjyvä)spagettia/pastaa

Laita pastan keitinvesi kiehumaan, ja anna pastan kypsyä samalla kun valmistat kasvikset.

Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinin avulla. Pienet tomaatit voi jättää kokonaisiksi tai puolittaa, ihan maun mukaan. Itse jätin puolet kokonaisiksi ja loput halkaisin, jotta kasvikset saivat mehukkuutta. Kuumenna hieman öljyä laakealla paistinpannulla ja paista kesäkurpitsasiivuihin ja miniluumutomaatteihin hieman väriä. Lisää hillosipulit ja jokunen ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa ja mausta sitten mustapippurilla ja tarvittaessa myös suolalla. Raasta joukkoon appelsiinin kuorta. Annostele pasta ja kasvikset lautaselle, koristele basilikanlehdillä ja murustele päälle vielä chevrejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti