27.6.2011

Arjen pikaruokia: tofuwok & broilerikeitto

Työmatkat ja reissujuhannus ovat aiheuttaneet pientä katkosta kokkailuaktiviteeteissa. Tai no, tulihan jussinakin kokkailtua oikein isommalla porukalla, mutta kuvailuihin ei kaiken tohinan keskellä ollut malttia. :D Eri retkien välissä kotona pyörähtäessä olen lähinnä kerennyt purkaa varastoon kertyneitä bloggailuaihioita, ja tässä nyt viimeiset sälät, aiemmin tänä vuonna kokatut kaksi nopeasti valmistuvaa ateriaa.

***

Ensiksi pikainen arkiruoka, joka valmistuu hetkessä yhdellä paistinpannulla. Pitää vain muistaa aamulla laittaa tofu paloiksi ja jääkabeen marinoitumaan. :) Kevyttä, mausteista ja nopea apu nälkäisille kotiintulijoille.


Hätähousun tofuwok (kahdelle)

250 g tofua
1-2 rkl soijakastiketta

300 g itämaisia wokkikasviksia tms. (pakaste)
pätkä inkivääriä raastettuna
thai yellow curry -mausteseosta
currya
chilikastiketta
1 dl ruokakermaa

Pilko tofu ja laita soijakastikkeen kanssa muovipussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään jokunen tunti. Paista tofu kauniin väriseksi pannulla, lisää kasvikset ja mausta. Lisää lopuksi vielä ruokakerma, kuumenna pikaisesti ja tarjoile.

***

Ja huh, tässä kanakeitto, josta tulikin aika tulista voimakkaan chilikastikkeen huolettoman annostuksen myötävaikutuksesta. Kookoshiutaleet tasapainottivat tilannetta mukavasti, mutta ihan herkimmille ei oma versioni olisi varmasti maistunut. No, jokaiselle maun mukaan. [Toim.huom. Ja rauhassa niiden chilikastikkeiden kanssa... kannattaa aloittaa pienillä määrillä, kun ollaan ensimmäistä kertaa uuden pullon kanssa tosi toimissa! :D]

Ainesosiensa puolesta tämä keitos taipuu yhtä lailla
sopaksi kuin kastikkeeksikin, veden määrällä säädellen.

Broilerikeitto

300 g broilerin filettä suikaloituna
390 g tomaattimurskaa
0.5 dl kuivattuja sipulilastuja (liota hetki vesitilkassa)
1 tl broilerimaustetta
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1 tl sokeria
3 rkl kookoshiutaleita
chilikastiketta
mustapippuria
suolaa
vettä
300 g sadonkorjuukasviksia (pakaste, sisältää parsakaalia, keltaista porkkanaa ja pariisin porkkanoita)

Ruskista broilerinsuikaleet. Lisää sipuli, broilerimauste ja juustokumina ja pyörittele hetkinen. Sekoita sitten joukkoon tomaattimurska, loput mausteet ja vettä sopivan koostumuksen saamiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetken aikaa. Lisää lopuksi sadonkorjuukasvikset, kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile sellaisenaan keittona tai sakeampana versiona riisin tai ohran kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti