25.5.2011

Seesam paahdu!

Olen jossain nähnyt seesaminsiemeniä sekoitettavan riisiin, joten nyt kun noita pikkupapanoita hampparisämpylöiden jäljiltä löytyy, oli hyvä hetki testata riisi-seesam-komboa. Onko jollakin muuten hyviä ideoita seesaminsiemenien käyttöön? Kotitekoista tahinia?!

Seesamriisi tuo vaihtelua normiriisin makuun.

Siemenet ja pähkinät maistuvat sellaisenaan, mutta paahtaminen saa tunnetusti ihan uudet maut ja vivahteet esiin. Uskaltauduin sitten kokeilemaan onneani seesaminsiementen pannulla paahtamisen kanssa. Aluksi näytti, ettei keskilämpö johda mihinkään, mutta kun vähän lisäsin tulta alle ja maltoin vielä hetken odotella, niin johan alkoi tapahtua. Aika nopeasti loppupeleissä saatiin kullanruskea väri ja paahteisen rapsakka maku. Riisin joukkoon ripoteltuna seesaminsiemenet saivat lisäkkeen maistumaan hyvin riisikakkumaiselta. Riisin ja paahtuneisuuden yhdistelmä kaiketi... Tosin se riisikakkujen kuiva rahina, ja kurkkuun pölyävän yskäefekti jäävät seesamriisilisäkkeen osalta kokematta. :D

Seesamriisin kanssa pöydässä oli broilerinfileitä, joita maustin vain broilermausteella ja sitruunaviipaleilla.


Kanafileet seesamriisillä

riisiä ohjeen mukaan keittäen
seesaminsiemeniä (reilu 1 tl per annos)

broilerin fileitä
broilermaustetta
sitruunaviipaleita
pakastekasviksia tms.

Paahda ensin seesaminsiemenet pannulla keskilämmöllä, ilman rasvaa. Ravistele pannua, kääntele siemeniä ja vahdi tarkkaan, etteivät ne pala. Valmista on kun siemenet saavat kauniin vaaleanruskean sävyn. Kaada siemenet pois pannulta ja sekoita lopuksi valmiin riisin joukkoon tai pinnalle.

Ruskista broilerinfileet molemmin puolin pannussa ja mausta broilermausteella. Asettele sitruunaviipaleet fileiden päälle ja anna hautua kannen alla kypsiksi välillä käännellen. Lisää pannuun loppuvaiheessa myös pakastekasvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti