3.5.2011

Piquenique: Broileri-tomaattipiirakka

Vappubrunssilla eli Ulliksen Piqueniquellä kannoin korteni kekoon tekaisemalla tutun reseptin pohjalta broilerilla ja tomaatilla täytetyn, välimerellisiin yrtteihin makumaailmaltaan nojaavan suolaisen piirakan. Vilpoisaa oli, mutta alkuvaiheessa ehti nauttimaan hetken auringostakin.


Tässä esitettävä piirakkapohja on minusta todella toimiva, grahamjauhojen sekä kaurahiutaleiden avulla pohja saa hyvän suutuntuman ja ravintosisältökin painottuu oikeaan suuntaan. Rasvaisen valkeista jauhoista tehdyn taikinan sijaan rapea ja herkullinen pohja kohtuullisella rasvamäärällä.

Ennen paistamista. Koonsa puolesta kirsikka- ja
normitomaattien välimaastoon jäävät maukkaat terttutomaatit
sopivat piiraaseen kuin nenä päähän.

Yrttinen broileri-tomaattipiirakka

Pohja
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 mm suolaa
max 1 dl kylmää vettä

Mittaa jauhot, kaurahiutaleet ja suola kulhoon, ja heitä margariini joukkoon nokareina. Nypi ja puristele rasva jauhoseokseen. Lisää murumaiseen massaan kylmää vettä kunnes saat sen pysymään koossa kuten taikinan kuuluu. Kääräise taikina muoviin ja heitä jääkaappiin täytteen teon ajaksi tai vaikka pakkaseen leivontapäivää odottelemaan (säilyy siellä loistavasti).

Täyte
300 g (yrttimauste)marinoituja broilerinsuikaleita
1 tl paprikajauhetta
1 tl provencen yrttisekoitusta
1 mm valkosipulijauhetta
pieniä tomaatteja siivutettuna
3 munaa
1 tlk kermaviiliä
pippuria
100 g juustoraastetta

Ruskista broilerinsuikaleet. Vispaa munat ja kermaviili sekaisin, lisää sitten joukkoon mausteet ja juustoraasteeste.

Kaulitse taikina levyksi (muovikelmun välissä) ja asettele piirakkavuokaan. Levitä broileripalaset taikinapedille ja kaada muna-kermaviiliseos tasaisesti niiden niskaan. Asettele tomaattisiivut piiraan pinnalle ja ripottele vielä halutessasi hieman juustoraasteetta pinnalle väriä antamaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia niin, että pinta saa hyvän värin.


2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää! Pitääpä joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Piia: suosittelen lämpimästi... ja muuten sekä lämpimänä että kylmänä! :) Pitäisi muuten laittaa joku gallup pystyyn siitä, syövätkö ihmiset suolaisen piirakan mieluummin lämpöisenä vai viileänä palana!

    VastaaPoista