14.5.2011

Paahdebataatit ja -perunat

Uunissa paistettujen ja paahdettujen kasvisten kanssa häslääminen jatkuu vielä keväälläkin. Nyt virittelin perunaa kahdella tapaa: provencen yrttisekoituksella normiperunaa maustaen sekä kanelin, kardemumman ja pekaanipähkinän kanssa bataattia höystäen. Bataatti on todellakin englanninkielisen nimensä sweet potato veroinen, ja tämä makea peruna esiintyi todella edukseen näiden maustamisien kanssa. Ja uunissa paahtuneet pekaanipähkinänpalaset... ne vasta hyviä olivatkin!

Ja eikun uuniin!

Makeaa ja suolaista perunaa

bataattia
kanelia
kardemummaa
oliiviöljyä
suolaa
pekaanipähkinöitä

kiinteitä perunoita
provencen yrtit -maustesekoitusta
oliiviöljyä
suolaa

Viipaloi tai lohko hyvin pestyt bataatit ja perunat, mieluiten kuorineen. Peruna kypsyy bataattia hitaammin, joten se saa mieluusti olla pienempinä tai ohuempina paloina. Pirskottele molempien päälle oliiviöljyä ja suolaa. Mausta bataatit kanelilla, kardemummalla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä. Perunoihin taas pyöritellään provencen yrttejä. Asettele uuninpellille ja paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. Halutessasi käännä välillä.

Mums, tajuttoman hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti