5.5.2011

Mitä isot edellä... Parsaa hollandaise

Juu-u, kevät on ja parsaa pitää saada. Hollandaise-kastikkeen kanssa tarjoiltu vihreä parsa onkin klassikkoruoka, joka on nähty tänäkin keväänä monen monituisessa blogissa. Kastiketta en kuitenkaan viitsinyt tehdä itse, ja olin kyllä kaupan versioon todella tyytyväinen. Tyytyväinen olin myös hyvälaatuiseen ja silti edulliseen parsanippuuni, ei vaatinut edes kuorimista ja varsien tyvissäkään ei ollut paljoa napsimista. Kannattaakin aina tsekata tarkkaan mitä varsille kääreen peitossa kuuluu!

Parsaa hollandaise-kastikkeella,
koristeluun terttutomaatteja ja vihanneskrassia.

Keitetty parsa

500 g parsaa
2 tl suolaa
2 palaa sokeria

Kuori valkea parsa aina, vihreä vain, jos kuori tuntuu paksulta ja puiselta. Napsauta varren tyvestä kuiva osa pois... parsa tietää itse parhaan katkeamiskohdan. Kuumenna isossa kattilassa runsaasti vettä (noin 2 l) ja lisää siihen suola ja sokeri. Lisää parsat kiehuvaan veteen. Valmista on, kun veitsen kärki uppoaa juuri ja juuri, eli vihreän parsan kanssa kannattaa alkaa skarpata jo reilun 5 minuutin kiehunnan jälkeen. Valkea parsa ottaa kauemmin, yleensä päälle 10 minuuttia. Tarjoile vaikkapa hollandaise-kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti