31.5.2011

Minttua ja mansikkaa raparperikiisselissä

Pakkasesta löytyy vielä viime kesän mansikoita, ja kun siellä oli vielä annos toissavuotisia raparperinpalojakin, oli aika selvää että näitä yhdistettäisiin. Piirakassa tai kiisselissä. Kaupasta tempaisin matkaani puskan vahvaa minttua, jonka toivon saavani kukoistamaan parvekkeella, ja päätinpä sitten ensi alkuun keitellä mintulla sävytetyn mansikka-raparperikiisselin. Kesällä voisi sitten maistua mojitot... [Toim. huom. sekä konditionaalin että vuodenaikarajauksen voi jättää omaan arvoonsa.] ;)

Halutessaan annokseen voi sekoittaa tipan
sitruuna-aromia särmää antamaan.



Mintunmakuinen mansikka-raparperikiisseli
(ainakin neljä annosta)

1 l vettä
1 dl sokeria
3 dl raparperia
7 dl mansikoita
3 rkl perunajauhoja
tuoretta minttua (vahvaa minttua noin 10 lehteä, mietoa reippaammin)

Kiehauta vesi ja lisää sitten sokeri, raparperipalat ja hienonnettu minttu. Anna raparperin pehmetä ja seoksen kiehua 5-10 minuuttia. Lisää mansikat, kiehauta, ja jos haluat, muusaa mansikat perunasurvimella. Nosta sitten kattila levyltä ja sekoita kylmään vesitilkkaan liuotetut perunajauhot joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Palauta kattila levylle ja kuumenna kunnes näet ensimmäiset kuplat. Jäähdytä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti