8.5.2011

Kymppisuoritus: pekaanikuorrutteiset broilerit

Paistan broilerinfileet yleensä pannulla, mutta nyt oli kaksi hyvää syytä lämmittää lieden sijaan uuni. Ensinnäkin tarkoituksena oli tehdä pähkinäkuorrutteisia filepihvejä, ja arvelin rouheisen päällisen pysyvän paremmin matkassa mukana uunissa leväten kuin pannulla sohien. Toinen puoltava seikka oli se, että myös jälkiruoka vaati uunissa paistamista, eikä uunia siis tarvinnut lämmittää vain ja ainoastaan muutamaa broiskupalaa varten. Ja tulipa muuten mehevät broileripihvit!

Pekaanipähkinäkuorrutteiset broilerinfileet uunissa lämmitettyjen
tomaattien sekä vihanneskrassilla tuunatun perunasalaatin kera.

Kuorrutteen pääroolissa siis pekaanipähkinä, ja olennaisessa sivuroolissa (engl. supporting actor on muuten paljon kuvaavampi termi, kun taas suomennoksesta välittyy harhaanjohtavan vähättelevä sävy) appelsiinin kuoriraasteen sitrusöljy. Onnittelen itseäni siitä, että maltoin käydä kaupassa ennen kokkailua, sillä vaikka muut aineet jo löytyivät kaapeista, olisi annos jäänyt kauppareissutta ilman appelsiinin ihania aromeja. Tuoksu ja maku olivat taivaalliset. Ja ylipäänsä kuorrutetut fileet olivat mielestäni aika juhlavan näköisiä, ja kävisivät siten loistavasti vieraillekin tarjottavaksi. Kokeilkaa ja varioikaa!


Pekaanibroileri

400 g (3 kpl) broilerin rintafileitä (au naturel)
1 dl pekaanipähkinöitä
1 appelsiinin kuori
2 rkl korppujauhoja
1 rkl kuivattua persiljaa
0.5 tl paprikajauhetta
3 pientä cayennepippuria murskattuna (tai hieman chilijauhetta tms.)
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
1 muna

Hienonna pekaanipähkinät leikkuulaudalla ja sekoita sitten joukkoon raastettu appelsiinin kuori, korppujauhot sekä mausteet. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa haarukan avulla vesitilkan kanssa sekaisin. Kastele broilerinfileet huolellisesti kananmunassa ja pyörittele sitten pähkinäkuorrutteessa. Asettele leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen ohje. Pekaanipähkinöitä pitäisikin joskus kokeilla lämpimissä ruoissa.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Myös pekaanipähkinät saavat makuunsa extraa esim. uunissa paahtuessaan, vaikka herkullisiahan ne ovat sellaisenaankin!

    VastaaPoista
  3. kokeilen ehdottomasti :)
    Sirkka

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä kokeiluihin Sirkka! :) Pitää varmaan itsekin pitkästä aikaa tehdä pekaani- tai muilla pähkinöillä kuorrutettuja broiskuja, kun taitaa kaapissa ollakin avattu pähkinäpussukka. :)

    VastaaPoista