14.5.2011

Korealaista eväsruokaa: MMMBop, eikun Kimbap

Mikäs siinä on, että juuri kun olin ajatellut esitellä blogissani useimmille varmaankin tuntemattoman korealaisen ruokalajin, kimbapin, ehtii Helsingin Sanomat julkaisemaan jutun täsmälleen samasta aiheesta. Meitsi siis askarteli omat kimbapinsa keskiviikkona, ja Hesari julkaisi oman ohjeensa torstaina. Telepatiaa?

Tonnikalatäytteiset kimbapit kahdella tapaa.

Hayleyn keittiössä valmistuneet kimbapit olivat kuitenkin pääasiassa mallia triangle kimbap, joita siis päädyin valmistamaan, kun jokusen vuoden takaisen Soulin matkan nostalgiafiilikset valtasivat mielen. Etelä-Korean ruokakokemukset ovat muuten olleet isossa roolissa ruokakulttuurikiinnostuksessani. Mutta asiaan... Soulissa maistoin kolmion mallisia, merilevään kääräistyjä kimbapeja. Leväarkin täytteenä voi olla seesamöljyllä maustetun riisin lisäksi lähes mitä vain, oma suosikkini oli tulisen mausteinen katkarapuversio. Ehkä parasta maistamaani pikaruokaa, olisinkin halunnut pakata näitä kotiinpaluun hetkellä matkalaukun täyteen...

Suomiversio triangle kimbapista kääräistään kätevästi sushihyllyn noriarkkiinkin. Sitten vain puuroriisit kiehumaan, seesamöljyä sekaan, ja täytteeksi vaikkapa maustettua tonnikalaa. Tässä linkki perinpohjaiseen ohjeeseen. Mitään muotteja tai hassuttelumuoveilla varustettuja leväarkkeja ei toki tarvita. Mutta täytyy sanoa, että Etelä-Korean marketeista ja kioskeilta ostetuista kolmiokimbapeista tuttu paketointi ja erityisesti tuo avausmekanismi ovat kyllä tyypillisen aasialainen ja nerokkaan toimiva ratkaisu. :D

Häikäisee! Kääräisyä vaille valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti