23.5.2011

Kanelipullan makuinen rahkapaistos

Tänään esittelyssä harvinaisen helppo, herkullinen ja terveellinenkin jälkkäri. Mutta myös harvinaisen ruma sellainen. Tai no, maku ja ulkonäkö ovat tietysti makuasioita, mutta tämän keittiön tuomio on edellämainitun kaltainen.


Jälkiruoka on siis rahkapaistos, kuin rahkapiirakka ilman pohjaa. Ja kanelipullien henkeen kanelilla, kardemummalla sekä rusinoilla maustaen. Om nom nom! Tällaiset oudot herkut ovat minun makuuni... Paistoin muuten kaksi annosta pienissä annoskupeissa ja loput laakeammassa astiassa, mutta nättiä ei tullut kumpaisistakaan. Vaan mitäpä siitä! :)

Rusinat pullasta... eikun rahkasta... eikun mistä?


Kanelipulla-rahkapaistos

2 munaa
500 g maitorahkaa
puolikkaan appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl kanelia
0.5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl rusinoita

Vatkaa munat ja sekoita joukkoon maitorahka ja appelsiinimehu. Lisää ja sekoita myös muut ainekset ja kaada seos uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti