21.5.2011

Asiaa tekijänoikeuksista

Reseptit ja tekijänoikeudet... Ei ihan helppo yhtälö, mutta terve järki ja yleistieto kantavat pitkälle. Tässä muutamia noudattamiani peruslinjauksia sekä blogini sisällön hyödyntämiseen opastavia ohjeita. :)


Reseptien alkuperä blogissani
Tässä blogissa julkaistut ruokaohjeet ovat pääasiassa omiani, eli ne ovat Hayleyn keittiön tuotekehityksen tulos. Toisinaan onnistun kuitenkin suitsimaan mielikuvitustani, ja noudatan painetuissa tai sähköisissä julkaisuissa esitettyjä reseptejä (keittokirjat, ruokaesitteet, blogit, jne.). Tällöin viittaan ja/tai linkitän aina alkuperäiseen reseptiin ja lähteeseen. Mikäli esitän reseptin myös blogikirjoituksessani se ei ole suora kopio, vaan muokattu bloggaustyyliini (ei epäolennaisia tuotemerkkejä, yhtenäiset mittayksiköt, jne.). Viittauksessani mainitsen myös mikäli blogiini kirjoitettu resepti on muunnelma. Resepteihin liittyvät valmistusohjeet ovat blogikirjoituksissani aina omaa käsialaani, vaikka ne noudattelisivatkin muualla julkaistujen reseptien valmistusvaiheita (eli ei suoria lainauksia). Kaikki blogissa julkaisemani kuvat ovat omiani, ja niihin on merkitty blogini nimi sekä vuosiluku.

Tuotemerkit blogissani
Tätä blogia ylläpidetään osana ruokaharrastusta: se on oma keittokirjani, jonne pistän reseptejä muistiin ja jota jaan mieluusti muidenkin iloksi ja avuksi. Saatan mainita jonkin tuotemerkin, mikäli se on keskeinen osa jotakin reseptiä, tai jos muutoin haluan antaa vinkkiä hyväksi toteamastani tuotteesta. Kyseessä ei ole mainonta, ja jos tuotteen esittelyyn liittyy yhteistyötä valmistajan kanssa, on tästä aina mainittu kirjoituksessa.

Blogini sisällön hyödyntäminen
Blogissani julkaistuja reseptejä saa jakaa edelleen esimerkiksi vastaavissa yksityishenkilöiden harrasteblogeissa asiaankuuluvalla viittauksella ja linkillä varustettuna. Mikäli haluat käyttää myös blogissani julkaistua kuvaa, ota yhteyttä sähköpostitse tai blogin kommenttitoiminnolla. Blogini reseptien tai kuvien julkaisemiseksi muualla kuin yksityishenkilöiden harrasteblogeissa pyydän myös ottamaan yhteyttä sähköpostitse tai blogin kommenttitoiminnolla.

Yhteydenotot
Kaikki palaute, kommentit ja muut yhteydenotot ovat tervetulleita sekä blogin kommentointikentän kautta että sähköpostitse: hayleyscuisine @ hotmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti