30.4.2011

Välipalahetki x 4

Hayleyn keittiö myy vappuviikonloppuna lähinnä ei-oota. Mitä nyt vähän tietysti vappupiknikeväiden valmistelua ja sen semmoista... Pian pääsee painamaan taas tupsulakin otsalle! Kun nyt ei vain sataisi. :D Tässä kuitenkin muutamia pikkusyötäviä ja -juotavia kuvien kera. Arkipäivän piristyksiä ja viikonlopun välipalahetkiä.
Railakasta Vappua kaikille!


1. Juustovoileipä vihanneskrassin kera

Yrtit itävät parvekkeella hyvään malliin, ja kasvun etenemistä onkin mukava seurata. Välillä olo on kuitenkin malttamaton, kun ei mitenkään jaksaisi odottaa sadonkorjuuaikaan asti... Kasvais jo... ;) Helpotusta elämään saa, jos kylvää myös jotakin nopeakasvuista, kuten vihanneskrassia. Sitä voikin kylvää sisällä tai ulkona vuoden ympäri, ja vaikkapa leivän päälle leikattavaksi se kasvaa jo viikon parin aikana!


2. Eksoottinen jugurttiherkku

(soija)jugurttia
tuoretta ananasta
pekaanipähkinöitä


3. Kylmäsavuruisleivät

Rakastan lohta! Uunissa paistettuna, savustettuna, graavattuna, keitossa, murekkeessa, tahnana ja raakana sushissa. Myös maukkaasta kylmäsavupalasta ruisleivän päälle anteliaina siivuina leikattuna. Nam!


4. Jäävesi with a twist

Janon sammuttamiseksi pyörälenkin päälle: lasi vettä jäillä ja pakastemustikoilla viilennettynä. Ei hullumpi drinkki!

2 kommenttia:

  1. Mie en ikinä jaksa odottaa, että yrtit kasvaa...ostan aina valmiina ja laitan ne multaan...malttamaton siis.

    Tuo vesi mustikoilla kuulostaa miulle sopivalta :)

    VastaaPoista
  2. Malttamattomuutta on täälläkin paljon ilmassa, mutta nautin kyllä siitäkin, kun saa seurata niitä pieniä kasvun edistysaskeleita... "Hei nämäkin itää jo!" :D

    VastaaPoista