27.4.2011

Täydellinen win-win kompromissipiirakka

Rahkapiirakkaa, kahdella eri täytteellä. :D Vähän jännitti kuinka kaksi melko juoksevaa täytematskua saadaan piirakkapohjalle nätisti, ja vieläpä pysymään omissa osioissaan. Mutta hätähän ei ollut tämän näköinen, piirakka käyttäytyi mallikelpoisesti ja kaikki saivat toiveidensa mukaiset täytteet!

Mustikkaa vai puolukkaa... Molempi parempi,
mutta puolukka oli tällä kertaa oma suosikkini.


Kaupassa yritin muuten ottaa ihan normaalia maitorahkaa, mutta Lidlissä käteen osuikin maitorahkan ja jugurtin risteytys (?). Otinpa sitten sen ihan kokeilumielellä, mutta en kyllä maussa huomannut isoa eroa perusmaitorahkaan. Piiraassahan toimisi yhtä hyvin ihan pelkkäkin jugurtti.


Marja-rahkapiirakka

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 prk maitorahkaa (250 g)
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
puolukkasurvosta, mustikoita tms.

Sekoita sokeri pehmeään rasvaan ja lisää sitten muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele pohjataikina voidellun vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset, kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Hauska idea tämä kahden täytteen piirakka. Tuollaisen voisi tehdä täälläkin jogurtista, kun rahkaa ei ole saatavilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Anna ja Annika! Hätä on keksintöjen äiti. :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Tuollainen normikoon piirakkavuoka on kyseessä, noin 27 cm halkaisijaltaan. :)

    VastaaPoista