10.4.2011

Sitruunainen mantelikakku

Rosmariini-innostusta tuli hehkutettua aikaisemmin broiskuaterialla ja nyt löytyi sopivan kiinnostava resepti tuon yrtin hyödyntämiseksi myös jälkiruoassa. Vieläpä resepti, jossa yhdistyvät jälleen nimenomaan sitruuna ja rosmariini. Ohjeen bongasin Hei me leivotaan! -kampanjasivustolla nimellä makea mantelikakku ja se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Ohjeen kanssa joustin vain ruokokidesokerin suhteen, jonka tilalla käytin tavallista sokeria. Puolikkaana toteutettuna kakkunen sopi kätevästi pyöreään (20 cm halkaisija) irtopohjavuokaan, ja uunissa pärjättiin sitten hieman lyhyemmällä paistoajalla.


Kakun maku oli pirteän sitruunainen, ja kuten nimikin lupaa, hyvin makea. Rakenne ja suutuntuma olivat mielestäni loistavia, hieman kostean tahmeaa, mutta samalla muruisan rapsakkaa mantelin rouheisuuden vuoksi. Itse käytin mantelilastuja, jotka ajoin murujauheeksi sauvasekoittimen leikkuriosalla. Saman toimenpiteen voi tehdä kokonaisille manteleillekin tai ostaa kaupasta suoraan jauhemaista mantelia.


Sitruunainen mantelikakku 20 x 30 cm vuokaan
Lähde: Hei me leivotaan!

200 g manteleita jauhettuna
4 kananmunaa
2 dl (ruokokide)sokeria
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri, ja lisää sitten joukkoon muut ainekset. Kaada voideltuun ja kevyesti sokeroituun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Koristelussa tomusokeria,
sitruunankuoriraastetta ja mantelilastuja.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalle! Täytyisi joskus kokeilla rosmariinia makeisiin leipomuksiin. Antaa varmasti kivan maun.:)

    VastaaPoista
  2. Rosmariinin koeajo makeassa leivonnassa oli tosiaan onnistunut, rohkeus palkitaan! Seuraavaksi ehkä sitä rosmariini-mansikkakiisseliä. :D

    VastaaPoista