22.4.2011

Raikas pääsiäiskakku

Tällaisella kakulla herkuteltiin jo palmusunnuntaina. Suklainen sokerikakkupohja, jonka raikkaana ja keveänä täytteenä kookoksella ja vaniljalla maustettua rahkaa sekä tuoretta mangoa soseutettuna. Halusin jättää sekä kakun reunoissa että kannessa näkyviin kauniin ruskean suklaapohjan. Yksinkertaista, mutta mielestäni kontrasti ruskean pohjan ja täytteen valkean ja keltaisten sävyjen välillä on kaunista sellaisenaan. Pinnan rahkareunuksen jouduin taiteilemaan ihan veitsellä levittäen, sillä tästä taloudesta ei löydy pursotintyökaluja. Ainakaan vielä. ;)

Rentouttavaa Pääsiäistä!


Koristeluun sopivat pupujussin kevätrakeet.

Pääsiäiskakku - suklaapohja, täytteenä mangososetta ja kookosrahkaa
(halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan)

Kakkupohja
1.5 dl kananmunia (3 kpl)
1.5 dl sokeria
1.5 dl jauhoja (josta 2 rkl korvataan kaakaojauheella)
0.75 tl leivinjauhetta

Kostutus
hedelmämehua
TAI
2 rkl mangososetta
1 tl sokeria
vettä
mangososetta

Rahkatäyte
500 g maitorahkaa
0.5 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria

Kananmunien tilavuus määrää sokerin ja kuiva-aineiden määrän, eli mittaa kaikkia saman verran. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan. (Vehnäjauhoista puolet voi korvata perunajauhoilla, jolloin pohjasta tulee kimmoisampi.) Paista voidellussa ja jauhoteussa irtopohjavuoassa uunin alatasolla 175 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan.

Kostuta molemmat kakkupohjasiipaleet huolellisesti. Levitä kerrosten väliin ja päälle mangososetta ja rahkatäytettä, jonka ainekset vain sekoitetaan keskenään. Sokerin määrää kannattaa maistella ja tarkistella erityisesti mangososeesta riippuen. Itse käytin tuoreesta mangosta itse soseutettua mangoa, mutta piltit, säilykemangot ja hillotkin käyvät mainiosti. Koristele mielesi mukaan esimerkiksi pääsiäiskarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti