17.4.2011

Parvekeruokaa ts. urbaanit grillibileet

Kerrostaloasunnossa ei paljon grillailla, mutta samaa grillailutsillailuhenkeä ei kukaan estä tavoittelemasta! Edellytys, tai ainakin iso plussa, on kuitenkin hyvänkokoinen, kevätauringossa kylpevä parveketerassi. Ruoka sen sijaan saa valmistua liedellä tai uunissa.

Hayleyn keittiön ja parvekkeen kevätfiilistelyissä kokkailtiin broiskun fileitä lohkoperunoiden ja muiden kasvisten kera. Samat ainekset olisi voinut heittää toisessa kontekstissa grilliinkin. Ruokailusta tulee heti elämys kun pääsee ulkoilmaan (parvekkeelle) sitä nauttimaan. Arskat vaan silmille ja päivää paistattelemaan! B-) Ruuan päälle olikin sitten pyöräilykauden virallisten avajaisten aika... Vuoden ensimmäinen kunnon pyörälenkki upeana ja niin lämpimänä kevätviikonloppuna.

Broiskua, lohkoperunoita, munakoisoa ja kirsikkatomaatteja.
Tämänhän voi tägätä jo kesään. ;)

Urbaani grilliateria uunissa

broilerin fileitä yrttimarinadissa

perunoita lohkottuna
oliiviöljyä
paprikajauhetta
chili-mausteseosta
suolaa

munakoisoviipaleita (itketettynä)
kirsikkatomaatteja puolitettuina
oliiviöljyä
provencen yrttiseosta
mustapippuria
suolaa

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Lado pellille ensimmäiseksi mausteissa ja öljyssä pyöritellyt perunalohkot ja paista 10-15 minuuttia. Lisää pellille myös omilla mausteillaan käsitellyt munakoisot ja kirsikkatomaatit. Laita uuniin samalla myös broilerinfileet, joko omassa uunivuoassaan tai kasvisten kanssa pellillä, mikäli tilaa löytyy. Paista koko komeutta samaisessa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

1 kommentti: