12.4.2011

Haloo Halloumi!

Kevään kunniaksi pitkästä aikaa pääruokasalaattia. Aterian kruunasivat pannulta kauniin ruskean pinnan hakeneet lämpimät halloumisiivut ja minttumarinadissa yön yli mehustuneet kirsikkatomaatit. Herkullista!

Salaatti kokonaisena ateriana on aika harvinainen näky tässä keittiössä, vaikka sopivalla proteiinilla (kuten tässä juusto) ja hyvän leivän kanssa tarjotessa salaatistakin saa ruokaisaa ja täyttävää. Vuodenajalla on tietysti iso merkitys, kuumalla kesäsäällä raikas salaatti on ihan huippu. Raaka-aineiden saatavuus ja sesonki liittyvät myös olennaisesti salaatti-innostuksen määrääviin algoritmeihin ja yhtälöihin. Lämmin elementti (juusto, kanafilee, tms.) sopeuttaa salaatin kyllä tarvittaessa keskelle talveakin.


Halloumisalaatti

halloumijuustoa (paista pannulla)
jäävuorisalaattia
minttumarinoituja kirsikkatomaatteja
luumuja

Minttumarinoidut kirsikkatomaatit

250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl kuivattua minttua
mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus (kuivattua) sitruunankuorta

Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita muut ainekset marinadiksi. Marinoi kirsikkatomaatteja liemessä esimerkiksi yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti