5.3.2011

Yrttiskonssit

Skonsseista innostuneen päätin testata nyt suolaisia, yrttimausteisia skonsseja. Lähtökohdaksi otin hyviin kokemuksiin johdattaneen rusinaskonssien reseptin. Rusinat korvasin pakastekuivattujen yrttien sekoituksella, jossa oli muun muassa ruohosipulia, valkosipulia ja persiljaa. Lisäksi vähensin sokerin määrää ja korvasin vehnäjauhoista osan grahamjauhoilla.


Uunista ulos putkahti tälläkin kertaa herkullisia skonsseja. Grahamjauhot toivat pintaan hieman rapeutta ja pohjaan vähän enemmänkin. Puolitetuista skonsseista juuri rapeat pohjapalat osoittautuivatkin omiksi suosikeiksini. Maistuivat sekä yrttituorejuustolla että margariinilla voideltuna.


Yrttiskonssit
1 pellillinen, ~10 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1.5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
(1 tl sokeria)
4 rkl kuivattuja yrttejä (käyttämässäni sekoituksessa oli pakastekuivattua persiljaa, shalottisipulia, tilliä, ruohosipulia, sipulia, paprikaa, valkosipulia ja kirveliä)

50 g margariinia
1.5 dl maitoa

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää margariini joukkoon nokareina ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä maito ja sekoita nopeasti (älä vaivaa). Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitse noin 2 cm paksuksi levyksi. Irroita lasilla tai pyöreällä muotilla haluamasi kokoisia pyörylöitä. Voitele maidolla ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti