3.3.2011

Vaivaton nuudeli-illallinen sataybroilerista

Arki-iltoina ei pitkän kaavan mukaiselle kokkailulle useinkaan ole aikaa, ja erilaiset oikopolut otetaan ilolla vastaan. Esimerkki tällaisesta vaivattomasta ateriasta on tämä sataybroileri, jossa valmiskastike ja hyvät pakastevihannekset ryntäsivät avuksi. Sen verran suunnitelmallisuutta piti kuitenkin olla matkassa, että muisti laittaa broilerin maustumaan sataysoosiin edellisenä iltana!

Sataykastikettahan voi tehdä myös itse, ja moni näkyy sitä kokeilleenkin. Minä en ole kyllä koskaan ostanut maapähkinävoita, eikä ajatus suoraan sanoen huvita ihmeemmin. Nooh... never say never. Maukasta kyllä tuli kaupankin kastikkeella.

Nuudeli-illallinen kasvisten ja broilerin kera sataymaustein.

Sataybroileri
(3-4 annosta)

300 g broilerinfilettä suikaleina (au naturel)
100 g sataykastiketta
300 g kasviksia (pakkasesta kelpaa esimerkiksi amerikansekoitus)
(muna)nuudeleita

Laita broilerin filesuikaleet sataykastikkeen kanssa muovipussiin marinoitumaan (mieluusti yön yli). Ruskista broilerit pannulla. Laita nuudelit syvään astiaan ja kaada päälle vedenkeittimessä kiehautettua vettä (voit toki keittää ne kattilassakin). Lisää pannulle broilerin kypsyttyä myös kasvikset. Valuta nuudelit ja lisää nekin pannulle maustumaan. Kääntele ja anna muhia pieni hetki... ja ruoka on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti