8.3.2011

Uunijuurekset featuring halloumi

Uunikasviksiin ja -juureksiin jää koukkuun. Ne ovat siinä määrin maistuva palikka vaikkapa liha-aterian tai erilaisten juustojen kanssa. Viime kerralla sain Kettuterroristit-blogista vinkkiä halloumin käyttämiseen. Jostakin syystä tuo juusto olikin tähän asti jäänyt minulle tuntemattomaksi, mutta nyt asia on korjattu. Paistoin juustosiivut kauniin värisiksi paistinpannulla, mihin suhtauduin ensialkuun pienellä varauksella. Paistaminen oli kuitenkin todella helppoa, juusto säilyy mukavasti kiinteänä, eikä todella rupea sulamaan pannulle. Väriäkin se otti hyvin hallitusti. Ja maku, nam!


Uunijuuresten maustamiseen käyttämäni timjami oli muuten tuoreyrttipuskan rippeistä itse kuivattuna säilöttyä. Eli siinä vaiheessa kun tuoreyrtistä oli käytetty se mitä käyttää ehti, laitoin loput oksat/lehdet kuivamaan servetin päälle ja murustelin siitä sitten pieneen lasipurkkiin. Ei siis mitään rakettitiedettä, tärkeintä lähinnä se, että vesi saadaan haihtumaan ennen purkin sulkemista ja varastointia maustehyllyyn.


Halloumia uunijuuresten kera

1 pallo halloumia (150 g)

1 bataatti
2 perunaa
1 iso porkkana
1 lanttua
timjamia
1 rkl öljyä

Kuori ja pilko kasvikset, lisää mausteet sekä öljy ja paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Siivuta halloumi ohuiksi viipaleiksi ja paista pannulla siten, että siivut saavat väriä pintaan.

3 kommenttia:

  1. Mä tykkään tosi paljon Halloumista, kun paistaa sen just noin ja kanan fileet yhdessä punaisten jalapenojen kanssa. Kuuma jalapeno on kivasti vahvempaa. :)

    VastaaPoista
  2. Paula: Kuulostaa herkulta, erittäin varteenotettava vaihtoehto jääkaapissa vuoroaan odottelevan toisen halloumipallukan kohtaloa ajatellen. :)

    VastaaPoista
  3. Täytyy kyllä testata, kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista