6.3.2011

Suloiset suklaaleivokset

Keittiövälineistöön on tehty taas investointeja! Leivontatarvikkeiden somaan pikku yhteisöön liittyi metallisten leivosvuokien kuusihenkinen populaatio. Hintaa oli huimat 1.90 euroa. Aaltoreunaisilla vuoilla saa todella kaunista jälkeä, ja käytössäkin rajoittaa lähinnä kokkailijan mielikuvitus. Ensimmäisellä koeajolla pykäsin perusmurotaikinaiset leivoskupit, jotka täytin appelsiinisuklaalla, vaniljakreemillä ja marjoilla. Ilokseni huomasin myös sen, että ainakin murotaikina irtoaa vuoista vaivattomasti, myös voitelematta jätetyistä koekappaleista!




Appelsiinisuklaa-vaniljakreemileivokset

Peruspohja sekä suolaisiin että makeisiin leivonnaisiin
(1 piirakkapohja tai noin 18 pientä leivoskuppia)

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100 g margariinia
3 rkl kylmää vettä

Mittaa jauhot, lisää ripaus suolaa ja kuutioi margariini joukkoon. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita ja muotoile taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Kaulitse muovikelmun välissä ohueksi piiraspohjaksi ja paista piirasvuoassa tai leivosmuoteissa 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia paksuudesta riippuen.

Täyte
2 osaa vaniljakreemiä (1 osa vaniljakreemijauhetta, 3 osaa kylmää vettä)
1 osa suklaata (Brunbergin appelsiinilastuja)

Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Sulata suklaa, ja lisää sinne vähitellen (välillä sekoittaen) puolet kylmästä vaniljakreemistä. Suklaan ja kreemin sopiva sekoitussuhde on noin 1:1. Täytä kypsät ja jäähtyneet, muoteista irroitetut leivoskupit suklaaseoksella ja kreemillä kerroksittain. Koristele marjoilla ja anna leivosten mielellään asettua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Sitä on kuulkaas katseltu sekä MasterChefiä että Top Chefiä... ;)

Huomaa alareunassa oikealla poikkileikkaus pehmeästä,
kerroksittaisesta appelsiinisuklaa-vaniljakreemitäytteestä.

7 kommenttia:

  1. Onpas söpöjä leivoksia :3

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä!:) Tuollaiset pikkuvuoat olisi tosi kätevät.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Noora ja kmsu! Välineurheilu ennen kaikkea! :D

    VastaaPoista
  4. Kiva juttu että saan linkittää ja toki voit laittaa listalle mut myös.

    Voi että, näitäkin ihanuuksia olisi kiva joku päivä kokeilla :) Varmasti suussasulavaa toi täyte.

    VastaaPoista
  5. Aivan mahdottoman valloittaqvan näköisiä! Näitä täytyy kans itse kokeilla ja mikäs sen parempi aika käyttää marjojajaakaan kuin loppukesä! :)

    VastaaPoista
  6. Korianteri: Kiitos, kiitos, nuo muotit/vuoat ovat todellinen aarre kun haluaa saada näyttävän lopputuloksen. Ja todellakin, nautitaan marjasadosta niin kauan kuin sesonki vain sallii! :)

    VastaaPoista
  7. Oii nam! Herkullisen näköisiä leivoksia :-)

    VastaaPoista