29.3.2011

Myslimuffinit arkiaamuihin paluun kunniaksi

Teki mieli aamupalalle sopivia muffineja, joten sattumat soppaan -mentaliteetilla tempaisin lonkalta hedelmämysliä ja banaanijugurttia sisältävän taikinan uuniin. Hyviä ja meheviä! Mutta tarttuivat lämpiminä kiinni paperisiin muffinivuokiin, joilla olin vuorannut muffinipellin. Osaisiko joku kertoa mikä on se tekijä, joka saa jotkut muffinitaikinat jumittumaan noihin paperivuokiin? Aika harvoin tuota on tapahtunut, mutta kuitenkin silloin tällöin. Joskus epäilin että tarttuminen olisi ominaista lähinnä suolaisille muffineille. No, joka tapauksessa vahinko ei ole kohtuuton, joskin syömistapahtuma on hieman primitiivisempi... Ja tosiaan kun malttoi odottaa leivonnaisten jäähtymistä, oli irtoaminen jo normaalia.



Myslimuffinit (12 kpl)

2 munaa
0.75 dl (fariini)sokeria
0.5 dl juoksevaa margariinia (tai 50 g margariinisulaa)
1.5 dl (banaani)jugurttia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1.5 dl mysliä
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon myös margariini ja jugurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita huolellisesti taikinaan. Jaa muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mennyt viikko kului Etelä-Espanjassa,
oli ihana piipahtaa kesäisen lämpöisissä tunnelmissa.
Ja ne tapakset!

2 kommenttia:

  1. Kyllä alkais aamu hyvin kun sais noita muffinia ja kahvia!
    Voi, sä oot lomaillu lämpimässä. :) Mä en malta odottaa enää kun toukokuun puolessa välissä lähden Kreetalle. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti Piia! :) Kiva (ja kuitenkin myös ravitsemuksellisesti järkevä) aamupala laittaa kyllä päivän mukavaan starttiin.

    Etelän lämpöä sain kyllä nauttia pääasiassa työkuvioissa, mutta onneksi väliin jäi sopivasti vapaa-aikaakin. Ihana varaslähtö kesäisiin lämpötiloihin.

    VastaaPoista