31.3.2011

Mausteinen katkarapucurry

Pitkästä aikaa katkarapuja, nam! Katkaravut, kuten lähes kaikki merenelävät, ovat proteiinilähde minun makuuni. Tämä katkarapusatsi taipui mausteiseksi curryksi, jota nautiskeltiin ohrahelmien kanssa. Maistuva ruoka, jonka valmistukseen meni aikaa juuri sen verran kuin ohra vaati kypsyäkseen. Eli parikymmentä minuuttia (veden kuumennus ja vartin kiehutus). Taas yksi kätevä arkiruoka.

Katkarapucurry ohrahelmillä.

Katkarapucurry

2 tl garam masalaa
2 tl chili-mausteseosta (esim. Meiran)
1 tl juustokuminaa

500 g katkarapuja
2 vihreää omenaa
0.5 dl sipulilastuja vesitilkkaan liotettuna (tai 1 tuore sipuli)
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl valkosipulijauhetta
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa

Kuumenna pannu ja pyörittele hetkinen öljyssä garam masalaa, chili-mausteseosta ja juustokuminaa. Lisää pannuun ja ruskista (sulatetut ja valutetut) katkaravut, kuutioidut omenat sekä sipuli. Lisää myös mustapippuri sekä valkosipulijauhe. Sekoita joukkoon lopuksi vielä tomaattipyre ja ruokakerma. Kuumenna ja tarjoile riisin tai ohran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti