21.3.2011

Kirsikkatomaattipiiras - Cherry tomato quiche

Recipe in English...

Pakastimessa köllötteli suklaaleivosten perintönä 2/3-kokoinen piirastaikina. Sokeriton peruspohja käy sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin, ja nyt vuorossa olikin jälkimmäinen sortti. Koska taikinaa oli vajaamäärä, tein piiraan pieneen irtopohjavuokaan, johon riitti puolikas määrä täytettä. Alla oleva ohje on kuitenkin mitoitettu normaalikokoiselle (pyöreälle) piirakkavuoalle.


Mitäkö piiraan täytteeksi? Päätöksen teki puolestani ruokamarketin kauppias, joka oli pistänyt tarjoukseen herkullisen makeita kirsikkatomaatteja. Täytteen muna-ruokakerma-seokseen lisäsin makuja basilikalla ja Polar-juustolla.


Kirsikkatomaattiquiche

Peruspohja

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100 g margariinia
3 rkl kylmää vettä

Mittaa jauhot, lisää ripaus suolaa ja kuutioi margariini joukkoon. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita ja muotoile taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Kaulitse muovikelmun välissä ohueksi piiraspohjaksi, aseta ja painele vuokaan ja pistele haarukalla. Laita jääkaappiin viilentymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

100 g juustoraastetta (Polar)
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 mm suolaa
2 mm mustapippuria
basilikaa hienonnettuna (tai kuivattuna)
250 g kirsikkatomaatteja

Riko munat ja vatkaa ne sekaisin ruokakerman sekä mausteiden kanssa. Lisää joukkoon myös juustoraaste ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne piiraan pinnalle leikkauspuoli ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Cherry tomato quiche

Pastry

3 dl plain flour
pinch of salt
100 g margarine cubed
3 tbs cold water

Measure the flour, add a pinch of salt and process to crumbs together with the margarine. Add cold water, mix well and cover the pastry with cling film. Store in the fridge for at least 30 minutes. Roll the pastry (between two sheets of cling film) and use it to line the dish.

Filling

100 g grated cheese
2 dl cream
2 eggs
salt
black pepper
basil leaves, finely cut or dried
250 g cherry tomatoes

Mix and whisk together eggs, cream, salt and pepper. Add the cheese along with basil, mix again, and pour the mixture over the quiche base. Cut the cherry tomatoes in half and arrange them on top of the pie. Heat the oven to 200 C degrees and bake for about 30 minutes.

5 kommenttia:

  1. Sounds very tasty :)Love cherry tomatoes...

    VastaaPoista
  2. This looks spectacular! Stunning pictures!

    Mary xo
    Delightful Bitefuls

    VastaaPoista
  3. Tosi näyttävä piirakka jos vieraitakin ois tulossa.. nam :)

    VastaaPoista
  4. Mausteinen Manteli: Kiitoksia, kirsikkatomaatit ovat todella helppo keino tuoda ruokaan näyttävyyttä. Ja hyvällä tuurilla jopa talvisaikaankin voi löytyä oikein maukkaita yksilöitä.

    Samasa and Mary: Thanks! And it's a pleasure to find your lovely blogs too.

    By the way, the first picture of this post was published on TasteSpotting... very proud of my first picture on there. :)

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

...koska enhän mä muuten tiedä kuinka paljon
mun banskuleipäresepti nro n+1 teitä risoo!

Muuta makusteltavaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...