10.3.2011

Hektisten hetkien herkkusienispagetti

Tässä taas helppo ja nopea arki-illallinen. Maukkaita tuoreita herkkusieniä kermaisessa yrtein maustetussa kastikkeessa. Makua ja luonnetta tuo myös balsamiviinietikka. Kokonaisvalmistusaika jääkaapista lautaselle oli luokkaa vartti!

Rachael Ray jää kyllä suoritusajoissa auttamatta kakkoseksi.

Herkkusienispagetti
(noin kolme annosta)

200 g tuoreita herkkusieniä
0.5 dl kuivattuja sipulilastuja (tai 1 tuore)
1 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 rkl kuivattuja yrttejä (käyttämässäni sekoituksessa oli pakastekuivattua persiljaa, shalottisipulia, tilliä, ruohosipulia, sipulia, paprikaa, valkosipulia ja kirveliä)
suolaa
pippuria
2 dl ruokakermaa

spagettia (kolmelle)

Laita spagetin keitinvesi kiehumaan, herkkusienikastike valmistuu pastan kypsyessä, samanaikaisesti. Viipaloi herkkusienet ja kääntele niitä pari minuuttia pannulla. Lisää sitten nestetilkkaan liotetut sipulilastut, balsamiviinietikka, yrtit ja mausteet. Anna muhia hetkinen pannulla. Lisää lopuksi ruokakerma ja kuumenna. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita spagetit pannulla kastikkeeseen. Annostele lautasille ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti