19.3.2011

Delicate & fragrant: Sitruuna-rosmariinibroileri

Tässä keittiössä intoudutaan mausteista ja yrteistä sykleittäin. Milloin on vuorossa fenkolinsiemenet, milloin taas kardemumma, kaneli tai vaikkapa persilja. Viimeisten viikkojen ajan maustekaapista on tavallista enemmän herättänyt kiinnostusta rosmariini, jota käytinkin sitten muun muassa leipätaikinassa. Aromikkaan tuoksun ja maun antava rosmariini pääsi maustamaan myös pastan kanssa nautittua broilerikastiketta. Makupariksi valitsin sitruunan, joka korostaa ja täydentää rosmariinia erinomaisesti. Kolmanneksi pyöräksi lisäsin vielä hieman itsekuivattua timjamia. Sitruunainen yrttibroileri oli raikas ja maukas ateria, ehdottomasti tätä tehdään uudestaan -listalle. :)

Rosmariini - Rosmarinus officinalis
(Meren kaste, lääkkeenä käytetty).

Seuraavaksi rosmariinilla pitänee tuunata jotakin jälkiruokaa. Tosin ei nyt ihan heti seuraavana päivänä rosmariinibroiskun perään! Inspiroitumisvaiheen voi silti pistää jo päälle ja ruveta noin muutenkin kaivelemaan mietintämyssyä hattuhyllyltä. Ehkäpä rosmariinilla maustettua mansikkakiisseliä? Aika moni mauste ja yrtti sopii muuten sekä pää- että alkuruokiin. Tai vaihtoehtoisesti sekä makeisiin että suolaisiin kokkailuihin. Ja omaksi sarjakseen nostaisin vielä leivonnaiset. Kaneli, kardemumma, basilika, minttu... rosmariinia unohtamatta.

Delicate and fragrant... combined with delicious.

Sitruuna-rosmariinibroileri

600 g broilerin filettä suikaleina
0.5 dl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
0.5 tl kuivattua timjamia
0.5 tl mustapippuria
suolaa

2.5 dl ruokakermaa
(1 tl paprikajauhetta tai kurkumaa mikäli haluat väriä)
(1 iso porkkana pilkottuna)

Laita broileri, sitruunan mehu, öljy ja mausteet esimerkiksi muovipussiin marinoitumaan yön ylitse. Paista marinoidut kanapalat pannulla, lisää ruokakerma ja kuumenna. Tarkista maku suolan ja pippurin suhteen. Tarjoile pastan kera. Parhaiten sopii simpukkapasta (tai muu kierteinen, poimutettu pasta), joka sekoitetaan pannulla kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Näin kastike ihanine makuineen saadaan pastan kierteisiin.
[Toim. huom. Valokuvaamisen voisi silti suorittaa ennen sekoitteluita... D'oh!]

Onni on löytää annoksestaan sydämenmuotoinen
makaroni. Kuinka ihmeessä...? ;)

1 kommentti:

  1. Kiitos onnitteluista! :) Sinullahan on kiva blogi, ensi kertaa olen vierailulla!

    VastaaPoista