18.2.2011

Spagettia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja monitavoiteoptimointia

Tässä nopea, mutta maukas spagetti, joka syntyy sutjakkaasti iltaruoaksi arjen kiireessäkin. Kotiin päivän menoista palatessa vain spagetin keitinvesi kiehumaan, säilykepurkit auki ja a vot. Lidlistä joskus mukaan tarttuneet aurinkokuivatut tomaatit ja artisokan sydämet oliivi-ja auringonkukkaöljyn säilöttyinä maistuvat monessa, myös spagetin seurana.


Tämä illallinen oli muuten taas kerran kasvisruoka. Kasvisannosten määrä blogimerkinnöissä kasvaa kasvamistaan, vasta bloggailun myötä olenkin huomannut kuinka suuri osuus ruokavaliostani voitaisiin luokitella kasvissyönniksi. Ruokavaliossani ei kuitenkaan ole periaatteellisia päätöksiä lihatuotteisiin liittyen. Pyrkimyksenä on yksinkertaisesti monipuolisen, tasapainoisen ja monilta muiltakin kanteilta järkevän ravinnon nauttiminen. Varsinaista monitavoiteoptimointia ... :)


Vegespagetti lasipurkkisäilykkeistä
noin 3 annosta

200 g pitkää spagettia (täysjyvä)
(suolaa + 2 litraa keitinvettä)

1 prk (285 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
0.5-1 prk (150-285 g) artisokan sydämiä öljyssä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl ruokakermaa
kourallinen basilikanlehtiä
(mustapippuria)

Keitä spagetti kypsäksi (7 min) isossa padassa, ja paloittele sillä aikaa aurinkokuivatut tomaatit. Kaada spagetin keitinvesi pois, palauta spagetit padassa liedelle. Lisää spagetin joukkoon tomaatit, artisokan sydämet ja balsamiviinietikka. Anna lämmetä hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten ruokakerma ja basilikanlehdet. Sekoita ja lämmitä vielä hetkinen. Pyöräytä valmiiden annosten päälle mustapippuria myllystä.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen spagettiannos! Lempiaineksiani kaikki.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! :)
    Ja jos joku ihmettelee, niin jäniksenpapana annoksen keskellä on hölmöilevä kapris.

    VastaaPoista