26.2.2011

Silakkapihvit kahdella tapaa:
garam masalalla ja yrttituorejuustolla

Kaupassa oli tavanomaistakin edullisempaa ja viimeisen päälle tuoretta silakkafilettä. Ruotsalaiset fileet olivat myös reippaan kokoisia, 12 fileestä kertyi painoa 600 grammaa. Komean koon takia oli luontevaa valmistaa silakkapihvejä. Näissä silakoissa oli muuten todella pehmeä ja herkullinen maku.

Esivalmistellut silakat matkalla uuniin.

Silakkapihvit maustin kahdella eri tavalla. Kolme ensimmäistä pihviä saivat väliinsä ja pintaansa itämaista mausteseosta. Seuraavat kolme taas voideltiin yrttituorejuustolla, jota vielä voimistettiin kuivatulla yrttiseoksella. Herkullisia reseptejä molemmat!

Valmiit pihvit: eksoottista ja yrttistä.

Garam masala -silakkapihvit
Lähde: Pirkka, Kaukomatkaajan silakkapihvit

600 g silakkafileitä
1 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masala -mausteseosta
0.5 tl suolaa

Sekoita mausteet öljyyn. Lado puolet silakkafileistä leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sivele mausteseosta fileiden pintaan, säästä noin kolmasosa. Painele loput silakkafileet maustettujen päälle, nahkapuoli ylöspäin. Levitä myös loput mausteseoksesta pihvien pintaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.


Yrttituorejuustotäytteiset silakkapihvit

600 g silakkafileitä
suolaa
mustapippuria
100 g tuorejuustoa (esim. italian yrtit)
kuivattuja tai tuoreita yrttejä (esim. ruohosipulia tai tilliä)

Lado puolet silakkafileistä leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja voitele tuorejuustolla. Ripottele päälle vielä kuivattuja yrttejä. Painele loput silakkafileet maustettujen päälle, nahkapuoli ylöspäin. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Maukkaan kuuloiset silakkapihvit! Onpa tosiaan ollut reilun kokoisia fileitä, juuri omiaan tällaisiin pihveihin.:)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania ideoita ja reseptejä täällä! Kiva oli tänne eksyä. Kuten nämä silakkapihvit, täytyykin seuraavalla kerralla tehdä nämä näin :)

    PS. Aion lähiaikoina luoda omaan blogiin linkkilistaa, voisinko laittaa myös sun blogin siihen listalle?

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kommenteista! Lämpimästi suosittelen kokeilemaan näitä maukkaita pihvejä. Ja ylipäänsä muistamaan silakan varteenotettavana aineksena ruokapöydässä!

    Ja blogiani saa linkittää asianmukaisesti niin Pikku Leijonan Emäntä kuin muutkin "kollegat". :)

    VastaaPoista