3.2.2011

Salvianmakuinen tomaattikeitto

Tomaattikeitto on nopea, mutta maukas ja lämmittävä ruoka. Ja tomaatin voi parittaa lähes minkä tahansa muun aineksen tai maun kanssa. Esimerkiksi jääkaapin perukoille majoittuneen avatun salviatahnapurkin sisällön kanssa! Vaikka tästä simppelistä keitosta tulikin ihan hyvää, täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt salviayrttiin tutustumisen suhteen. Italianmatkalla nautitusta saltimbocca-annoksesta lähtien kun on ollut tarkoitus kokeilla ja oppia salvian saloja, mutta... Ne pari kertaa kun on jotakin salviapitoista jostakin onnistuttu kaivelemaan, on fiilis ollut vähän valju. En siis hullaannu salviasta erityisemmin? Tai en vaan ole vielä löytänyt hyvää makukomboa? Jotenkin vaan haluaisin tykätä tästä yrtistä... :D

Kasviskeittoon ruokaisuutta saadaan murustelemalla päälle juustoa, ja tähän keittoon sopivat erityisesti vuohenjuusto tai feta. Ja keiton seuraksi tietysti leipää, Hayleyn keittiössä pakkasen aarteista löytynyttä ohraleipää. Mums, mums...


Salvianmakuinen tomaattikeitto
kahdelle

1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
1 prk tomaattipyrettä (140 g)
1 dl vettä
2 rkl salviatahnaa (Pirkka välimerentahna)
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl paprikajauhetta
1 mm mustapippuria
1 dl ruokakermaa

Kuumenna tomaattimurska, -pyree ja vesi kattilassa. Lisää mausteet ja anna kiehua pieni hetki. Lisää ruokakerma, kuumenna ja tarjoile hyvän leivän kanssa. Samettisen keiton saa, jos malttaa käyttää sauvasekoitinta kattilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti