1.2.2011

Helmikuinen hemmotteluhetki:
banaani-rahkapannukakut

Aah, kardemummalla maustetut letut, vohvelit ja pannukakut... Rakastan kardemumman tuoksua ja makua, ja näissä lätyissä tuo mauste pääsee todella oikeuksiinsa. Makua ja makeutta pannukakkusiin tuo myös banaani. Onkohan letuilla ja pannukakuilla muuten joku perustavanlaatuinen, tyhjentävästi kaiken selittävä ero? Tämä taikina on paksua, ja siitä voi paistella paksuja, pieniä lettusia isommallakin pannulla (vaikka useamman kerrallaan), joten luokittelen tekeleet ennemmin pannukakuiksi, vaikka aika fifty-sixty-tilannehan tämä on... Kokkailun onnistumisen tai makuelämyksen suhteen ei hommat kuitenkaan menneet pannukakuksi. ;)

Kardemummaiset bansku-rahkapannarit karpaloilla.


Hayleyn tapaan banaani-rahkapannarit nautitaan ripotellen päälle sokeria ja karpaloita. Muun muassa näitä tilaisin täydelliselle unelmien
aamiainen sänkyyn -tarjottimelleni!


Banaani-rahkapannukakut
(noin 10 kpl)

3 munaa
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 dl jauhoja
0.5 dl sokeria
0.5 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1 banaani (reilusti kypsä)

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maitorahka, sokeri, mausteet ja jauhot. Anna taikinan turvota sen aikaa kun kuorit ja muusaat banaanin haarukalla. Sekoita taikinaan ja paista lättyset kypsiksi pannulla (keskilämmöllä).

Kaksi lettua kokeilin paistaa myös painamalla
paistamisvaiheessa taikinaan muutaman banaanisiivun.
Vaikeutti kääntämistä, ei ehkä vaivan väärti...

3 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä varmasti ihan älyttömän herkullisia, namskis :P

    VastaaPoista
  2. Oih! Kuulostaa ihanalta!! Laitan blogisi vaklauslistalleni. ;)

    VastaaPoista
  3. Noora ja Paula: Kiitoksia! Nämä oli kyllä varsinaisia hyvän mielen pannareita. Ja ne jopa taiteili henkilö, jolla on kohtuullisen traumaattisia kokemuksia lettujen paistelusta pannulla... O:)

    VastaaPoista