5.2.2011

Gourmet-illallinen vartissa: rypsipossua timjamiriisillä

Miltton Showroomilla järjestettiin eilen Makuasiaa-keskustelutapahtuma, jonka paneelikeskustelua ja esitelmiä kutsuttiin kuulemaan myös ruokabloggaajia. Tapahtumassa hyvää ruokaa lähestyttiin monesta näkökulmasta: mukana oli keittiöalan käytännön ja teorian ammattilaisia ja mielenkiintoisia tuote-esittelyjä viineistä, kahveista ja porsaanlihasta aina yrtteihin ja niiden kasvattamiseen asti. Todella inspiroiva ilmapiiri, ja kotiin päin lähtiessä päässä pyöri vähintäänkin tuhat ja yksi uutta ideaa!


No, kotiin palatessa tuliaisina oli myös paketti rypsipossua ja ruukku timjamia, ja näistä aineksista lähdettiin suuntaamaan kohti illallista. Ateria syntyikin ennätysvauhdilla hyvin lyhyestä ainesosalistasta. Ja vieläpä todella maittava ateria! Nopean valmistumisen kompensoimiseksi jaksoin panostaa asetteluunkin sen verran, että lisäkkeenä tarjoiltu riisi muotoiltiin kauniiksi keoiksi. :) Liputan kyllä edelleen vahvasti sen puolesta, että ruoan pitää puhutella kaikkia aisteja, mukaanlukien näkö-.


Niin, ja mitäkö on tämä hyvällä ryminällä esiinmarssinut uutuus, HK:n rypsiporsas? Kärjistäen keksintöä voisi kuvata siten, että ravintosuositusten mukainen rasvojen laatu aikaansaadaan muuttamalla ruokatottumuksia ravintoketjun alkupäässä. Eli rypsipossun ruokinta takaa porsaanlihan koostumuksen ravintosuosituksia tukevaksi, ja saat lautasellesi helposti terveellisen ja maistuvan aterian. Nöf nöf!


Valkosipulin ja persiljan makuista rypsipossua timjamiriisillä
kahdelle

330 g rypsiporsaan fileeviipaleita + valkosipuli-persiljapaistonappi (HK)

1 dl puuroriisiä
3.5 dl vettä
(sitruuna)suolaa
tuoretta timjamia

Laita vesi kiehumaan, mausta sitruuna- tai tavallisella suolalla ja mittaa riisi. Kun riisi on kiehunut 5 min, on aika heittää ensin paistonappi eli maustevoi ja sitten porsaanfilesiivut kuumalle pannulle. Ruskista ja kypsennä molemmin puolin, yhteensä 10 minuuttia, jolloin myös riisi on valmista. Kaada riisi lävikköön tai siivilään ja huuhtele kuumalla (vedenkeitin hommiin) vedellä. Palauta riisi kattilaan ja sekoita joukkoon timjaminlehtiä. Kauhaise riisiä desin mitta kukkuroilleen ja kopauta lautaselle. Ja sama juttu toiselle annokselle. Asettele porsaan fileesiivut söpösti riisikekojen ympärille ja tarjoile.

3 kommenttia:

  1. Mie olin kanssa tuolla tilaisuudessa, kerkesin eilen bloggaamaankin siitä. Koska olin viikonlopun Helsingissä hotellissa, jäi rypsipossut Milttonille miun osalta. Enkä sitä siellä kerennyt edes maistaa. Pitää siis joku päivä kaupasta etsiä käsiinsä :)

    VastaaPoista
  2. Hotellissa on kieltämättä hankala ruveta kokkailemaan... Mitähän henkilökunta tuumaisi, jos pyytäisi lupaa lainata hotellin keittiötä hetkeksi... :)

    VastaaPoista
  3. Me itseasiassa pääsimme ruokabloggaajien kanssa Helkan keittiöönkin :D Kokattiin kyllä pääasiassa neukkarissa :D Mutta se oli järjestetty tilaisuus. Mie jätin ne yrttihommat ja Kekkilät ottamatta, kun ei ole mahdollisuutta itse kasvattaa tai ei ole semmoista parveketta, jossa mikään kestäisi päivää pidempään hengissä paahtavan auringon takia.

    VastaaPoista