22.1.2011

Leivontapäivä: texas- ja dallaspullat

Pullantuoksuun liittyy lukemattomia muistoja, mielikuvia ja tunnelmia. Nimenomaan niitä kauniita ja lämpöisiä. Näin se on Hayleyn tuvassa, kuten varmasti lähes jokaisessa muussakin suomalaiskodissa. Ja nyt kun majaa on uudessa osoitteessa pidetty jo kolme kuukautta, oli jo todella aikakin luoda perinteisen kotoista tunnelmaa pyöräyttämällä tämän asunnon ihka ensimmäinen pullasatsi. Tulikasteesta selvittiin kunnialla. Toivottavasti naapuritkin nauttivat käytävään leijailleesta kanelisesta pullantuoksusta!


Pienestä pullataikinasta (2.5 dl nestettä) syntyy pieneen talouteen sopiva määrä, kahdella pellillisellä paistuva pulla-armeija. Taikina taipui tällä kertaa kaneli- ja vaniljakierteiksi. Tai texas- ja dallaspulliksi, ihan kuinka vain. Dallaspullien täytteeksi en ole vielä löytänyt ainakaan omaa 100 % autenttisuuden makukriteerejä täyttävää reseptiä, mutta alla esittämäni versio on jo aika hyvä. Vinkatkaa, hyvät lukijat, mikäli teillä on dallastäytteen loistoresepti takataskussanne... tai linkkilistassanne... ;)


Dallaspullat
2 pellillistä

Pullataikina
2.5 dl maitoa
1 dl sokeria
(1 muna)
2 tl kaardemummaa
0.5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
100 g margariinia
vehnäjauhoja

Täyte
250 g maitorahkaa
0.75 dl vaniljakreemijauhetta
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Leivo pullataikina ja kohota kaksinkertaiseksi. Sekoita täytteen ainekset ja laita jääkaappiin odottelemaan. Jaa pullataikina puoliksi, kaulitse levyiksi ja levitä täyte. Rullaa ja leikkaa palasiksi. Kohota pellillä peitettyinä. Voitele sokerivedellä ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

11 kommenttia:

  1. Ihanaa, olenkin etsinyt ympäri ämpäri kunnollista dallaspullan ohjetta! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistuu! Dallaspullat on kyllä pop! <3

    VastaaPoista
  3. oikeankin dallaspullan täyte taitaa olla aikalailla toi.. siihen päällehän pursotetaan vielä läjä sitä täytettä

    VastaaPoista
  4. Esim Fazerin dallaspulliin tulee jonkun näköistä toffeetäytettä sen valkoisen vaniljakreemin kaveriksi..mitenköhän sellaisen saisi kotitekoisiin pulliin loihdittua... kävisiköhän kinuski...hmm..

    VastaaPoista
  5. eipä taida kellään muulla olla dallaspullia.. se on fasun tuotemerkki :)

    ja tosiaan pelkkää vaniljakreemijauhetta ja rahkaa, ei kinuskeja.

    VastaaPoista
  6. Fazerin dallaspitko, joka on paitsi ulkomuodon myös maun suhteen aivan eri tuote kuin dallaspulla, sisältää toffeeta. Epäilemättä kotitekoisia dallaksiakin voisi halutessaan tuunata toffee-elementillä. :)

    VastaaPoista
  7. Wau, kylläpäs olet saanut täydellisiä pullia aikaan! Omat dallaspullakokeiluni.. noh maku on ollut melko kohdallaan, mutta ulkomuoto hieman.. levahtanut ;)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Annukka! :) Kävinpä muuten tsekkaamassa sinun dallastäyteohjeesi, näyttää käytännössä samalta kuin omani, paitsi että minun täytteessäni ei ole lainkaan rasvaa! Se varmasti parantaisi (yllättäen) täytteen makua, mutta saa sitten täytteen käyttäytymään hieman eri tavoin uunissa. Ehkä pitää seuraavan kerran tehdä täytekokeilu meidän ohjeiden puolesta välistä, 50 g rasvaa 250 g rahkamäärää kohden... :D

    VastaaPoista
  9. Kokeilin tätä reseptiä ja mielestäni täyte ei maistu ollenkaan dallaspullalta.. :D taidan myös ensi kerralla kokeilla tuota täytettä lisäämällä voita siihen jos maku muuttuisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No harmi, toivottavasti tuli silti syötävän makuisia pullia! :D Asiantuntija-Aleksi kyllä sanoi, että raaka-aineet täytteeseen ovat oikeat... :D

      Mutta hei, pistä ihmeessä tilannetietoa seuraavista yrityksistäsi, ja kerro jos löydät "aidon" makuisen Dallas-täytteen! :)

      Poista