16.1.2011

Karpalo-banaanirahka

Karpalo ja banaani ovat toisiaan loistavasti täydentävä makuyhdistelmä. Taas yksi esimerkki siitä, kuinka yksi ynnä yksi tekee joskus kolme. ;) Karpalon kirpeys ja banaanin makeus... näistä tulee loistava rahka. Ja mitä kypsempi banaani, sitä makeampi ja parempi rahka. Niin, ja mikäli joku vielä haikailee joulutunnelman perään, tätä rahkaa sopii halutessaan maustaa ripauksella kanelia tai piparkakkumaustetta.

Karpalo-banaanirahka. Kuva on hieman valju,
mutta mausta ei voi sanoa samaa.

Rahka on muuten siitä vähän kinkkinen herkku pienessä taloudessa, että jo yhdestä maitorahka- ja kermapurkista tulee vähintään neljä, jopa kuusi annosta. Ja rahka ei kuitenkaan ihan parhaalla tavalla säily jääkaapissa useampaa päivää... Pienemmän kertasatsin, eli kahden annoksen rahkan voi toki pyöräyttää pelkän maitorahkan voiminkin, ja näin homma toimi Hayleyn keittiössäkin tällä kertaa. 4-6 hengen satsin saa reseptistä lisäämällä kermapurkin maitorahkan kaveriksi ja tuplaamalla muut ainekset.

Karpalo-banaanirahka kahdelle

2 kypsää banaania
1 dl karpaloita
1 prk maitorahkaa (250 g)
2 rkl fariinisokeria

Muusaa banaanit ja 3/4 karpaloista haarukalla. Lisää marjojen (banaanikin on marja!) joukkoon rahka ja sokeri, ja sekoita hyvin. Anna mielellään maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Ripottele loput karpalot annosten päälle koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti