15.1.2011

Hamburguesas de pollo -
Vaaleat mutta tuliset broilerinjauhelihapihvit

Tammikuun 2011 ruokahaastetta emännöi Keittiökameleontti-blogin Okriina, joka valitsi teemaksi Latinalaisen Amerikan keittiön. Kerrassaan kiinnostava valinta, Väli- ja Etelä-Amerikan seudulta löytyy paljon kiinnostavia ja rikkaita makuja, joita kuitenkin tunnetaan täälläpäin maailmaa vielä aika vähän. Chili con carne ja tortillat ovat vain pintaraapaisu. ;)

Tuliset broilerinjauhelihapihvit.

Itse lähden kisaan autenttisen reseptin sijaan latinohenkiseksi tuunatulla helpolla arkiruoalla. Ajatus lähti tammikuun RuokaPirkassa bongaamastani ohjeesta, jonka pohjalta lähdin sitten varioimaan Latinalaisen Amerikan rytmejä kohti. Siispä maissilla mehukkaiksi höystettyjä jauhelihapihvejä broilerista. Mausteet meksikolaiseen tapaan, eli sipulia, valkosipulia, juustokuminaa ja tietysti chilikastiketta (tulista, ei mitään makeaa thaikastiketta). Nam! Nämä vaaleat piffit ovat täynnä makua ja mehukkuutta. Ja sopivan tulista myös, pieni lämpö kuuluu asiaan. Myös vaaleaveriköissä voi olla luonnetta! Arriba!

Raa'at biffit.

Kypsät biffit.

Hamburguesas de pollo - Broilerinjauhelihapihvit

1 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1 dl korppujauhoja
1 sipuli pilkottuna TAI 0.5 dl kuivattuja sipulilastuja + 0.5 dl vettä
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
0.5 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
0.5 tl pippuria
1 rkl tulista chilikastiketta
2 munaa
2 dl säilykemaissia
250 g broilerin jauhelihaa

Sekoita neste ja korppujauhot (sekä sipullastut) ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää ja sekoita huolellisesti loput ainekset reseptin järjestystä noudattaen. Muotoile pulliksi tai pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa (15-25 minuuttia 225 asteessa).

3 kommenttia:

  1. Jesh, hyvä meininki noissa pihveissä :)

    VastaaPoista
  2. Nää pihvit vaikuttaa kyl herkuille :)

    VastaaPoista
  3. Joo näitä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja varioimaan! :)

    VastaaPoista