5.1.2011

Choranginat - suklaa-appelsiinimuffinit

Tiedättehän ne Brunbergin appelsiini-suklaalastut? Tai irtokarkkihyllyn appelsiini-suklaatryffelit? Ja tietysti Fazerina-suklaat? Appelsiinin ja suklaan makuyhdistelmä on aivan vastustamaton, ja sen päätinkin nyt ottaa suunnaksi muffineihin.

Choranginat.

Eteenpäin sysäävä voima kohti appelsiini-suklaamuffinien syntyä oli osaltaan Lidlissä tehty löytö, viittä eri makua sisältävä leivonta-aromipatteri pilkkahintaan. Ostin myymälässä bongaamistani kolmesta pakkauksesta heti hätäpäissäni kaksi, sillä kyltissä (hintaa ei tainnut olla kolmea euroakaan?) luki kyseessä olevan rajoitettu erä. Ties milloin niitä tulisi uudestaan vastaan, josko koskaan. Ja hyvä ostos olikin.

Leivonta-aromit: rommi, appelsiini, voi-vanilja, karvasmanteli
(Runebergin torttujen sesonkia odotellessa...) ja sitruuna.


Ensimmäiseksi korkkasin tosiaan appelsiininmakuisen aromiputelin, josta puolet käytin vaniljakiisseliin, jonka perusreseptin olenkin jo esitellyt. Mmm... Appelsiini-vanilja ei hullumpi yhdistelmä ollut sekään. Toinen puolikas leivonta-aromista jäi siis kuitenkin muffineille. Ohjeannostus näissä leivonta-aromeissa on 0.5-1 pullollista per 0.5 litraa nestettä tai jauhoja. Testasinpa muuten tuon appelsiini-vaniljakiisselin toimivuutta leivonnaisen täytteenä. Säästin sitä lusikallisen verran ja upotin yhden muffinin sisälle. Toimi kiltisti valumatta juuri niinkuin pitikin, ja hyvälle myös maistui. Tätä kiisseliä voisi käyttää tuonnempanakin pullien, muffinien tai tartelettien täytteenä.

Ärsyttää muuten sana muffini. Se kuulostaa korvaan (ja joo, näyttää myös silmään) typerältä, koska olen oppinut aikanaan tuntemaan nämä herkkupalat muffinsseina. Ymmärrän kyllä, että siinä tulee ikäänkuin tuplamonikko... Vakava asia.

Ihania nuo vielä paistamisen jäljiltä
sulina säilyneet suklaahippuset...


Choranginat eli appelsiininmakuiset suklaamuffinit
10-12 kpl

1 kananmuna
1 dl sokeria
50 g margariinia
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
60 g tummaa suklaata
appelsiiniaromia (0.5-1 putkiloa Lidlin leivonta-aromia)

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää margariinisula, johon voit sulattaa myös pari suklaapalaa väriä antamaan. Lisää maito, appelsiiniaromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi pieniksi palasiksi rikottu suklaa. Älä sekoita enempää kuin ainesten tasaiseksi saaminen vaatii. Annostele muffinimuotteihin ja/tai -vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Nämä ovat sitten arkimuffinsseja, joita voi hyvin mielin syödä esimerkiksi aamupalan osana. Kun tulee vieraita tai on muuten vain syytä pieneen tai isompaan juhlaan, tuplataan sekä sokerin että rasvan määrät. ;)

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Voisi itsekkin opetella käyttämään noita aromiasioita enemmän kun meillä niitä kaapit tursuaa :D

    VastaaPoista
  2. Rohkeasti vain kokeilemaan! Innokokit vauhdissa. ;)

    VastaaPoista