26.1.2011

Askartelukerho kokoontuu
- Kuorettomat sitruslohkot verigreipistä

Yksi lapsuuden ihmetyksen kohteista oli se, kuinka säilykemandariinit oli kuorittu. No, edelleen kiinnostaisi nähdä hommasta vastaava laite toiminnassa, mutta ainakin manuaalisen, kotikutoisen vastineen arvoitus on kyllä sittemmin ratkaistu. Kuoritut sitrushedelmien lohkot ovat kaunis koriste mihin tahansa jälkiruokaan, ja varteenotettava vaihtoehto greipin syömiseen noin muutoinkin. Eikä ole edes vaikeaa, lupaan! Mitä isompi hedelmä ja mitä paksummat lohkot, sitä helpommin homma hoituu.

Verigreippikaunotar.

Työvaiheita.

Sitruslohkot
Poista hedelmän molemmista päistä palaset, eli pohja ja lakki, ja aseta hedelmä sitten tukevasti leikkuulaudalle. Leikkaa terävällä veitsellä kuori muutaman sentin viipaleina lohkojen suuntaisesti, leikkuulautaan tukien. Leikkaa hedelmälohkot irti liu'uttamalla veistä lohkojen seinämäkalvojen pintoja pitkin. Brassaile upealla lopputuloksella. Voilà!

Lopussa kiitos seisoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti