10.12.2010

Yrttilihapullat mintulla ja persiljalla

Nyt tuli sitten kokeiltua ihan uusia makuja lihapulliin, kun iskin taikinaan kuivattua minttua. Mukaan mahtuivat myös persilja ja kaneli. Ai, että muuten tulikin hyvää kun vielä käytti hyvää naudan jauhelihaa. Kunnon hifistelijä voisi toki vielä upgreidata lihan lampaaksi. Pyöryköiden maku oli aivan mahtava, tosin mitä muuta se voi tällaisen minttuaddiktin mielestä ollakaan? Kanelia saisi kyllä olla enemmän, sitä ei valmiissa pullissa oikeastaan maistanut. Reseptinä käytin Yhteishyvän Ruoka-liitteen jauhelihakepakkojen ohjetta, johon inspiraatiota lienee haettu Pohjois-Afrikka & Lähi-itä -akselilta (pidän muuten tosi paljon sen seudun keittiöstä, vaikka olen vielä "opintomatkani" alussa).

Lihapullat cous cousilla.

Mintulla tuunattujen lihapullien side kick oli luonnollisesti cous cous. Sen maustamiseen käytin myös persiljaa sekä Pirkan hedelmäisen dippikastikkeen jämiä. Pinnalla teemaan sopivia mantelilastuja (glögikautena näitä löytyy tästäkin taloudesta, wink wink).

Cous cous persiljalla, hedelmädipillä ja mantelirouheella.

Minttulihapullat
Lähde: Yhteishyvä (omat muutokset suluissa)

400 g naudan jauhelihaa
2 rkl hienonnettua persiljaa (2 tl kuivattua persiljaa)
2 tl kuivattua minttua
0.5 tl jauhettua maustepippuria (4 maustepippuria jauhettuna)
0.25 tl jauhettua kanelia
1 tl suolaa (0.5 tl)
1 kananmuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja muotoile pulliksi, pihveiksi tai kepakoiksi. Paista pannulla tai 225-asteisessa uunissa vartin verran. Tarjoile esimerkiksi cous cousin kera.

Oispas muuten kiva painua sinne missä pippuri kasvaa, eli matkustaa ihan fyysisestikin näiden makujen alkulähteille.

Itse toimin tässä muuten niin, että liotin kuivattuja mausteyrttejä (minttua ja persiljaa) vesitilkassa. Niitä kun oli yhteensä melkein puolen desin verran, ja pelkäsin niiden jäävän kuivakkaiksi tai imevän liikaa nestettä pullista. Ylivarovaisuutta? Mene ja tiedä. Joku viisaampi voisi kertoa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti