4.12.2010

Piiras broilerista ja brokkolista

Tänään postausvuorossa on taannoisiin tupareihin askarreltu suolainen piirakka, jonka täytteeksi pitkän arvonnan tuloksena päätyi broileria ja parsakaalia eli brokkolia. Tein muuten piirakan peruspyöreätä piirakkavuokaa isompaan lasagnevuokaan, ja silti 3 dl vehnäjauhoja ja desin kaurahiutaleita sisältänyt taikina oli mielestäni hieman iso. Reunat olivat nimittäin ainakin omaan makuuni kohtuu massiiviset. Mutta nou hätä, pohja oli mukavan murea, ja reunapalaset olivat juhlissa vähintään yhtä suosittuja kuin keskipalat!

Broisku-parsispiirakkaa.

Olisi muuten pitänyt ottaa kuva irtileikatun palasen hienosta sivuprofiilista ennen vieraiden saapumista. Söivät nimittäin ahneuksissaan koko piiraan, vaikka olin laskenut sen varaan, että sitä jäisi jotakin vielä Hayley-paralle bileitä seuraavan aamun brunssille...


Rypytetty piirakkapohja ja täytteen pääainekset.

Valmiina uuniin.

Uunituoreena.

Broileri-parsakaalipiirakka

Pohja
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 mm suolaa
max 1 dl kylmää vettä

Täyte
450 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1-2 sipulia
1 tl paprikajauhetta
1 mm valkosipulijauhetta
chilihiutaleita
200-400 g parsakaalia (esim. pakaste)
3 munaa
1 tlk kermaviiliä
pippuria
100 g juustoraastetta

Mittaa jauhot, kaurahiutaleet ja suola kulhoon, ja heitä margariini joukkoon nokareina. Nypi ja puristele rasva jauhoseokseen. Lisää murumaiseen massaan kylmää vettä kunnes saat sen pysymään koossa kuten taikinan kuuluu. Kääräise taikina muoviin ja heitä jääkaappiin täytteen teon ajaksi tai vaikka pakkaseen leivontapäivää odottelemaan (säilyy siellä loistavasti, miksi siis ostaisit kaupan pakastetaikinaa).

Ruskista broilerinsuikaleet ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää mausteet. Vispaa munat ja kermaviili sekaisin, mausta ainakin pippurilla ja lisää joukkoon myös reilu puolet juustoraasteesta.

Kaulitse taikina levyksi ja asettele piirakkavuokaan (lasivuoan voitelu on täysin turhaa). Kippaa broileri-sipuliseos ja parsakaalin palaset taikinapedille ja kaada muna-kermaviiliseos tasaisesti niiden niskaan. Ripottele vielä loput juustoraasteesta pinnalle väriä antamaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia niin, että pinta saa hyvän värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti