16.12.2010

Pehmeä sekametelikakku

Kuivakakut, etenkin hedelmänpalasia tai muita ylläreitä sisältävät, ovat tämän herkkuperseen ykkösvalintoja jouluisissa kahvipöydissä. Piccuisen paljon parempaa kuin vaikkapa joulutortut...


Omassa sekahedelmäkakussani hedelmät liotetaan glögissä ja taikina muistuttaa enemmän mehevää muffinssia kuin kuivakakkua. Sijoitin taikinan rengasvuoan asemesta (omani on muotoiltu aivan typerästi) leipävuokaan. Taikinan olisi voinut tehdä aavistuksen suurempana, jotta olisi saatu vähän korkeampia palasia. Joku on ehkä saattanut jo pistää merkille, etten oikein perusta vuokien voitelusta ja jauhottamisesta. Suorakulmion muotoinen vuokavalinta mahdollistikin tässä leivinpaperin käytön. Taitokset vain pohjan mukaisesti ja reunat pystyyn. Säästyi voitelun ja jauhotuksen vaiva, eikä tarvinnut kumoamisvaiheessa haastaa riitaa vuokaan kuitenkin tarttuneen taikinan kanssa. Pinta on hieman erilainen, mutta enpä tiedä onko varsinaisesti huonompi. Tasainen ja terveen värinen!


Pehmeä sekahedelmäkakku
(1.5 litran vuoka, hieman pienempikin riittää hyvin)

noin 150 g kuivattuja sekahedelmiä
noin 1 dl glögiä

100 g margariinia
1 dl sokeria
3 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0.5 dl glögiä

Pilko tai leikkaa saksilla sekahedelmät pieniksi kuutioiksi kulhoon. Peitä hedelmäpalat glögillä ja anna niiden pehmetä jokunen tunti.

Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri. Lisää ja sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon turhia. Lisää lopuksi glögi ja kääntele taikina vähin vedoin tasaiseksi. Niin, ja sekaan käännellään vielä ne glögissä turvonneet ja maustuneet sekahedelmäpalaset.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä...

Olisiko ilmakuplilta vältytty vähemmällä leivinjauheella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti