1.12.2010

Pasta con cipollo e pomodoro

Parla italiano? No, vaikkei kieli kääntyisi italiaan, saattaa se tämän aterian jälkeen taipua lautasen lipomiseen. Eli luvassa simppeliä ja maittavaa italialaishenkistä pastaa Hayleyn tapaan.

Nopea soosi pastalle syntyy sipulista, paseeratusta tomaatista ja kirsikkatomaateista. Basilikaa makua antamaan (hyvin näyttivät itse kesällä kasvatetut basilikan lehdet pakkasessa viihtyneen) ja mitä muuta nyt kaapeistasi italialaiseen teemaan satut löytämäänkin. Se on sitten siinä!


Pasta con cipollo e pomodoro
Pastaa sipuli-tomaattisoosilla (2-3 annosta)

3 pientä sipulia
1 mm suolaa
pippuria
1 mm valkosipulijauhetta
2 mm paprikajauhetta
hieman chilihiutaleita
200g paseerattua tomaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
vajaa 50 g juustoraastetta
12 basilikan lehteä

pastaa (Torino Special Vehnänalkio)
vettä
suolaa

Pilko sipuli suikaleiksi ja kuullota pannulla. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja puolitetut kirsikkatomaatit. Anna hautua pastan keittämisen ajan ja lisää loppuvaiheessa juustoraaste ja basilika. Kaada hieman pastan keitinvettä tomaattisoosin kostukkeeksi. Tarjoile pastan kanssa ja lorauta halutessasi päälle balsamiviinietikkaa. Non c'e male!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti