8.12.2010

Kookos-chilikuorrutettu uunilohi

Uunilohi on yksi suosikkiruoistani. Lohi tekeekin hyvää monella tapaa, ja lohiaterian jälkeen tuppaa aina jäämään tyytyväinen fiilis, koska sekä maku että ravintoarvot ovat kohdallaan. Lohi myös toimii yllättävän monenlaisessa makuympäristössä. Uunilohi maistuu ihan sellaisenaankin, päälle vain suolaa ja ehkä vastapuristettua sitruunamehua. Wasabi, curry, ruohosipuli, tilli, sinihomejuusto... siinä muutamia lohen kanssa passaavia makuja.

Kookoskuorrutettua lohta, taustalla veli parsakaali.

Lohelle sopivat myös tuliset sävyt. Tasapainoa lähdin hakemaan kookoshiutaleiden kanssa, ja mortteliin päätyi kookoksen ja chilihiutaleiden kanssa itsejauhettua sitruunasuolaa. Yhdistelmä osoittautui todella toimivaksi uunilohen kuorrutteena. Chilin kanssa kannatti olla varovainen, pienellä määrällä sai juuri sopivasti potkua ilman että kookoksen ja lohen maut olisivat peittyneet.

Kookos-chilikuorrutteinen uunilohi sitruunasuolalla

Sitruunasuola

2 sitruunaa
2 rkl karkeata suolaa

Raasta sitruunoiden kuori. Asettele kuoriraaste talouspaperin päälle ilmavasti ja anna kuivua pari kolme päivää. Kippaa sitruunan kuori ja suola mortteliin ja sekoita ja hiero tasaiseksi. Suolan ja sitruunan määriä ja niiden välistä suhdetta voi ja kannattaa fiksata käyttötarkoituksen mukaan. Sopii erityisesti kalaruokien maustajaksi.

Mausteseos uunilohelle

chilihiutaleita
sitruunasuolaa
2 rkl kookoshiutaleita

Ripottele chilihiutaleita makusi mukaan mortteliin ja hiero jauheeksi. Lisää sitruunasuola, sekoita. Lisää myös kookoshiutaleet ja sekoita uudelleen. Vuoraa lohi mausteseoksella ja ripottele päälle vielä jauhamattomia kookoshiutaleita. Ja eikun uuniin.

Mausteseos morttelissa.


Mausteseos lohen pintaan hierottuna.

1 kommentti: