13.12.2010

Kepeän täyteläinen sinihomejuustokeitto

Joulun tienoilla jääkaappiin kertyy helposti erilaisia juustoja... ja niiden jämiä. Sosekeitot ovatkin yksi parhaista tavoista hankkiutua jo avatuista paketeista eroon, kun esimerkiksi sinihomejuusto-pipariyhdistelmä alkaa tympimään. Ja tällaisesta arjen järkitoiminnasta syntyi Hayleyn keittiössä sinihomejuusto-perunasosekeitto, johon myös yksinäinen omena laitettiin makua tuomaan. Maustehyllyssä käsi tapasi curryn.

Eksyneet mantelin murut juustokeitossa.

Om nom nom... Hyvälle maistui. Suurimmaksi osaksi keitto teki kauppansa höyryävän kuumana, mutta seuraavan päivän kylmänä alkuruokana maisteltu jämäannos se vasta yllättikin. Maut olivat tekeytyneet viimeisen päälle priimaksi! Tätä tarjoaisin alkuruokana, jos emännöisin Halv åtta hos mig tai Neljän tähden illallinen -ohjelmissa! :D Pitäisi varmaan blogiinkin kehittää joku makuelämysarvosana. Tiukalla, mutta oikeudenmukaisella Hayleyn skaalalla yhdestä viiteen tämä soppa saa lämpimänä arvosanan 4.5 ja kylmänä 5-. Miinus siitä, että ulkonäkö ei kikkailuitta ole kovin kaksinen. Vieraille tarjottaessa tämä vaatisikin jonkun taiteellisen nestekiehkurakoristeen, yrttisilppua tms.

Puoliksi sulanut sinihomejuustonokare ei kyllä hivele silmää.
Mutta minkä näössä häviää, sen maussa korvaa.

Sinihomejuustokeitto
(pääruokana kahdelle, alkuruokana neljälle)

4 dl vettä
3 jauhoista perunaa (noin 350 g)
1 omena
2 rkl kuivattuja sipulilastuja (tai 1 tuore)
0.5 kasvisliemikuutiota
1 tl currya
mustapippuria
50-75 g sinihomejuustoa (Castello)

Kuori ja pilko perunat ja omena kattilaan. Lisää vesi, sipulilastut, kasvisliemikuution puolikas ja mausteet, ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi sinihomejuusto nokareina. Soseuta vielä halutessasi uudestaan kun juusto on sulanut sekaan. Tarjoile kuumana tai kylmänä, pää- tai alkuruokana.

Täyteläistä ja kuitenkin varsin kevyttä tasapainoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti