3.11.2010

Taateleita ja broileria - Marokkolainen päiväuni

Marokkolaisista mauista intoutuneena (mm. ihana ravintolaelämys Fezissä) olen jo kauan aikonut tehdä ruokaa, johon ujuttaisin taateleita. Lähelle on monta kertaa päästykin, mutta suunnitelmat ovat aina kariutuneet siihen, että kuivatut taatelit ovat hävinneet kaapista alta aikayksikön. Ja viittaan tässä lyhyeen aikayksikköön, mahdollisesti SI-järjestelmän suosittamaan. Ja ai mihin taatelit hävisivät? Allekirjoittaneen suuhun, sellaisenaan.


Tänään kuitenkin ryhdistäydyin, onnistuin valmistamaan taatelipitoista pääruokaa. Pitkälti varmaan, koska ryhdyin niistä kokkailemaan heti kaupasta tultuani. ;) Seurakseen taatelit kutsuivat broilerin filettä suikaleina (au naturel) ja reippaan kokoisia sipulilohkoja. Makumaailmaa luomaan valittiin minttua, kanelia ja tuoretta inkivääriä tomaattipyreellä.

Tuloksena herkullisen mausteista, täydellisesti syksyssä lämmittävää broileripataa ohra-riisisekoituksen kanssa. Taatelit olivat taivaallisia, niitä olisi voinut laittaa rohkeasti koko paketillisen. Inkiväärin kanssa taisin hieman liioitella, mutta ei sitä häiritsevissä määrin liikaa ollut. Minttukin toi oman kiinnostavan makulisänsä. Nam, nam, nam... :)

Broileripata taateleilla

250 g broileria
3 sipulia
100 g kuivattuja taateleita
140 g tomaattipyrettä
1 mm valkosipulijauhetta
0.5 rkl kanelia
0.5 rkl kuivattua minttua
tuoretta inkivääriä hienonnettuna (peukalonpään kokoinen pätkä)
vettä (esimerkiksi riisin keitinlientä)

Ruskista suikaloitu broileri ja lisää pannulle neljään osaan paloitellut sipulit. Pienennä myös taateleita hieman, ja lisää ne tomaattipyreen ja mausteiden kanssa pannulle. Lisää tarvittava määrä vettä ja anna hautua. Tarjoile couscousin, riisin tai ohran kera (itse käytin puolet riisiä, puolet ohraa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti