28.11.2010

Suklainen mango-tuorejuustokääris

Hayleyn määritelmä hyvästä kääretortusta on "järkevästi pakattu täytekakku". Rakennuspalikat näillä kun voivat olla käytännössä identtiset, esillepano vain on eri. Henkisessä mielessä kääretortun ja täytekakun välillä voi tietysti olla suurikin loikka arkisemmasta juhlavampaan päin.

Itämainen taidekuvio?
Vai yövalaistuksessa summa mutikassa hutkittu pino?

Nyt esiteltävä resepti on oma suosikkikäärikseni, Pirkan mango-suklaakääretorttu. Tässä yhdistyvät suklaisuus, kermainen pehmeys ja mangon raikkaus. ;) Ja kun täytteessä kerma saa kaverikseen tuorejuustoa, saadaan mukava juustokakkumainen vivahde. Tämä on loistava tarjottava mihin tahansa pirskeisiin, etenkin kun tortun voi hyvin (ja kannattaakin) tekaista edellisenä päivänä. Ja toisin kuin täytekakun on laita, kääretorttu on myös näppärä vieminen ja lahjus. Kuvan kääristä tarjoiltiin kuitenkin Hayleyn omissa tupaantuliaisissa, joita äskettäin kaveriporukalla juhlistettiin.

Muita tarjottavia esitellään tuonnempana...

Tarjoiluvalmiit palat.

Mango-suklaakääretorttu
Alkuperäinen ohje: Pirkka

Pohja
3 kananmunaa
1.5 dl sokeria
0.5 dl Pirkka vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
0.5 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tlk (425 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
1 dl vispikermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Valuta ja kuutioi mangoviipaleet. Vaahdota kerma ja lisää siihen sitruunamehulla notkistettu tuorejuusto, mangokuutiot ja loput täytteen ainekset. Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa koko komeus pitkän sivun suuntaisesti (tai niinkuin me anarkistit, lyhyen sivun suuntaisesti) leivinpaperin avulla. Kietaise leivinpaperissa oleva rulla vielä keittiöliinaan ja anna tortun kiinteytyä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Todella ihanan näköistä, näin mangofanin silmin ja muutenkin. Tuotoksesi on paaaaljon kauniimpi mitä Pirkan kuvassa.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Mimmi! Täälläkin tykätään mangosta, tosin enpä ihan tältä istumalta keksi hedelmää, josta EN pitäisi. :) Vielä kun tämän tortun pääsisi kääräisemään auringossa kypsyneistä tuoreista mangoista...

    VastaaPoista
  3. Tuosta kun saisi palasen jos toisenkin! =)

    VastaaPoista