16.11.2010

Rullaan, rullaan, rullaan... rieskarullia

Tässäpä monesta blogista tuttua pikkupurtavaa, eli rieskarullia. Ja näitä rullaillessa taustalle pitää ehdottomasti laittaa soimaan Jukka Pojan ja Jenkkarekan biisi "Rullaan". Helppoa, näyttävää ja loputtomiin varioitavaa tarjottavaa. Valitse omat ja kanssasyöjien suosikkimaut ja kääräise vaikka joka rieskasta erilainen!


Rieskarullat

rullattavaa rieskaa (myös tortillat käyvät)
tuorejuustoa (itse tai valmiiksi maustettua)
leikkelettä, juustoa, hienonnettua lihaa tai kalaa, tonnikalaa tai vaikkapa graavilohta
salaatinlehtiä
yrttejä, mausteita

Täytä, rullaa, kelmuta ja anna asettua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Leikkaa rullat palasiksi.

Täytteessä tällä kertaa kalkkunasiivuja.

Vinkki A. Rullattavan rieskan yläreuna kannattaa voidella huolellisesti, mutta jättää ilman täytteitä. Näin saat hyvin liimautuvan loppusauman, etkä tarvitse cocktailtikkuja rullien koossapitämiseksi.

Vinkki B. Erinäköisiä palasia saat leikkaamalla rullan palasiksi viistoin veitsenvedoin.

Vinkki C. Rullan keskelle saa hauskan väri- ja makuelämyksen laittamalla rieskan alareunaan esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja jonoon.

Tuorejuusto-salaatti-kalkkunarieskarullanen.

2 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat ja hyvä rullausohje! Sopiiko, että linkitän tämän kirjoituksesi omaan blogiini, jos joku haluaa kokeilla rieskarullien tekoa? Ilmoita, jos Sinulla on jotain linkittämistä vastaan, niin otan linkin pois.

    VastaaPoista
  2. Susumu: Kiitoksia. :) Ja ilman muuta saa linkittää!

    VastaaPoista