30.11.2010

Piparijuustis, osa 2: pitkän kaavan mukaan

Postailin jo aiemmin piparinmakuisen juustokakun testikierroksesta. Onnistuneen esimaistelun turvin uskalsin pykätä täysikokoisen kakkusen tupaantuliaisiini, joissa myös pikkujoulukautta juhlistettiin. Resepti on Saara Törmän käsialaa.


Kakku maistui sekä emännälle että vieraille. Tuorejuustotäytteen tosin maustin kanelin sijaan piparkakkumausteella. Vieraiden kanssa (joista valtaosa allekirjoitti piparkakkutaikinan olevan omalla kohdallaan suurempaa herkkua kuin valmiit piparkakut) päädyimme pohdinnoissa siihen, että tämä kakku on täydellinen "korvike" raa'an piparkakkutaikinan napostelulle. Äidit kun ovat ohjeistaneet, ettei se taikinan ahmiminen muka ole sopivaa.

Harmitti tuo jäähtymisen aikana syntynyt pieni railo. Kunnes ennen h-hetkeä huomasin, että kakun koostumus mahdollisti pinnan tasoittamisen veitsellä. Äly hoi! Niin, ja tuosta ISOSTA railosta ei puhuta. On aina pakko maistaa itse ennenkuin tarjoaa vieraille... ;)


Jos ja kun teen tätä seuraavan kerran, koetan olla riehaantumatta pohjan piparkakkutaikinan ylikaulitsemisen kanssa. En meinannut keksiä mitä tehdä valtavien reunojen kanssa ja lopputulos on siksi vähän kumma. Enemmällä ajalla olisi tietysti voinut leikata ylimääräreunan pois ja leipoa pipareiksi.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Jaatko reseptin, että pääsee kokeilemaan? ;)

    VastaaPoista
  2. Heh, en tosiaan laittanut tähän reseptiä, koska käytin postauksen alussa linkittämääni maku.fi -sivuilla julkaistua reseptiä sellaisenaan (http://www.maku.fi/resepti/piparinen-juustokakku). Tai no, kanelin voi korvata tuolla piparkakkumausteellakin, kuten itse tein.

    Linkin resepti ei muuten paljoa kasvata kauppalistaa kuten jotkut muut reseptit... :D

    VastaaPoista