12.11.2010

Persimonille person persoonan oodi persimonille

Jos persimon on sinulle vielä eksoottisuudessaan tuntematon hedelmä, nyt on hyvä aika tutustua siihen. Kaupassa tämä herkku variaatioineen löytyy nimellä persimon, sharon tai kaki. Yhtä kaikki, kyseessä on todella maukas ja makea hedelmä.

Persimon.

Persimon x 2.

Ulkonäöltään persimon muistuttaa mielestäni lähinnä oranssia, ehkä hieman kärsinyttä pihvitomaattia. Persimonin kuoressa ja sisällä saattaa olla ruskeita pisteitä, mutta kyseessä ovat todellakin kauneuspilkut, jotka vain osoittavat hedelmän kypsyyttä ja makeutta. Persimonin kuori on tomaatin kuoren tapainen, mutta huomattavasti pehmeämpi. Sisälmys on sekin kypsänä pehmeä. Hedelmän rakenne on aika erilainen kuin millään muulla tuntemallani hedelmällä. Plussaa on se, että koko hedelmän voi syödä sellaisenaan. Ei häiritseviä kiviä tai siemeniä. Hauska yksityiskohta on kuitenkin hedelmän poikkileikkauksessa loistava aurinko. :)

Halki, poikki ja pinoon.

Niin, ja se maku! Kypsä persimon on todella makea. Erinomainen makeannälkäisen välipala siis. Ja toimii taatusti erinomaisesti myös jälkiruoissa ja leivonnassa. Pitääkin kokeilla! Hedelmät tulevat muuten yleensä Etelä-Euroopasta tai esim. Israelista. Kuvan persimonit ovat espanjalaista alkuperää.

Aurinkohedelmä tämäkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti